Kapitaalinjectie beleggingsrekening

 Luxe of Zuinig opende weer eens zijn excelsheetje qua beleggingen en zag dat het verschil tussen de Meesman en DeGiro rekeningen begon te ontstaan qua inleg. Niet zo gek natuurlijk gezien er meer per maand (€2050 versus €950) die kant op ging. Maar ook zat ik nog steeds op meerdere bufferpotjes die maar stof aan het verzamelen waren tot een potentiële beurscrash zou komen, en daarbij kwam de afgelopen maanden ook nog de bonus en vakantiegeld bij die geen bestemming had gevonden. Tijd om in actie te komen.

Kapitaalinjectie beleggingsrekening

Spijt

Elke keer als ik naar mijn “beurscrash potje” kijk baal ik ervan dat ik het niet veel eerder heb ingezet. Want wanneer is het nu een goed moment om die in te zetten? Ik heb er geen definitie aan gehangen of KPI. En tja als je iets niet SMART maakt. Dan gaat het ook niet uitgevoerd worden, zowel niet in zakelijke omgevingen als op persoonlijke blijkt maar weer.
Daar moest nu verandering in komen vond ik, want anders staan die bufferpotjes er over tien jaar nog steeds. 

Actie

Zo gezegd zo gedaan en ik ben dan ook even kritisch door de potjes op mijn rekening heen gegaan en heb de volgende potjes opgeheven en overgeheveld naar de lopende rekening:

1. Beurscrash potje: €10.902,28
2. Speelgeld: €2168,09

Bij elkaar bijna een kleine €13.000 wat wachtte op betere tijden, maar al tijden stof aan het verzamelen is. In combinatie met de bonus en vakantiegeld van afgelopen maanden staat hierdoor een kleine €23.000 op de lopende rekening wat in actie moet komen.
De beurs is de afgelopen tijd gedaald en dat houdt feitelijk in dat er een “buitenkansje” is gekomen om goedkoper wat aan te kopen. Zoals ik al eerder zei zullen de aankoopprijzen zoals in corona niet snel meer plaatsvinden naast dat het op de spaarrekening ook gewoon staat te verdampen. Dan zie ik er liever een leuke bedrag in de vorm van dividend voor terug. Bovendien wil ik het verschil tussen Meesman en DeGiro graag oplossen.

Op naar de Meesman rekening

Daarom heb ik besloten om de Meesman rekening van een kleine kapitaal injectie te voorzien, nog net op tijd voor de dividend uitbetaling en hiermee zeg ik eindelijk deze potjes aan het werk.

Om niet weer een excuus te kunnen verzinnen heb ik per direct €20.000 overgemaakt naar de Meesman rekening.
Zo dat is opgeruimd!

Hiermee heeft het geld van de bonus en vakantiegeld ook meteen een goed doel gekregen en zorgt dit ervoor dat gedurende de rest van het jaar de cash reserves toch eindelijk eens naar beneden kunnen omdat er geen overschot meer op de rekening staat! Dubbel winst, en als extra bonus een leger overzicht van rekeningen, want de potjes zijn meteen opgeheven!

Reacties

 1. Nu lijkt me een prima moment om weer wat aan het werk te zetten. Zoals eigenlijk altijd ;)
  Is er een reden waarom je nog twee brokers hebt? En zit er een filosofie achter de onderlinge verhouding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, inderdaad… Maar ergens hoop je toch je winst te kunnen maximaliseren….. Althans zo werkt mijn brein. De werkelijkheid is echter dat ik allang meer winst had gehad als ik het gewoon eerder had ingelegd…. Mea culpa.

   Verder heb ik twee brokers om ook twee tactieken te kunnen volgen.
   1. Snel kunnen inspringen op actuele prijzen en daling (DeGiro) en in VWRL
   2. Lekker zijn ding laten doen en geen aandacht aan besteden (Meesman) in NT

   Het geeft mij opties om te kunnen beleggen op verschillende manieren en bij een eventuele crash snel te kunnen schakelen zoals in Maart 2020 wat mij zeker geen windeieren heeft gelegd.

   Maar 99,9% van de tijd is het gewoon maandelijks aankopen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik wel heb gespeeld om alles naar 1 broker te brengen waarbij Meesman mij meer kan bekoren dan DeGiro als het gaat om vertrouwen.

   Verwijderen
 2. Goed bezig geweest. En ja, het kan nog wel zijn dat je de waarde van je beleggingen op korte termijn nog wat ziet dalen, maar voor de lange termijn verwacht ik, gemiddeld genomen, fijne wind in de rug en mooie dividenduitkeringen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel de hoop ja :-) Maar goed strikt genomen kost geld op de bankrekening ook geld (inflatie). Hier heb ik dan tenminste nog de kans dat het meer waard wordt.

   Verwijderen
 3. Zo'n beurcrashpotje kun je maar beter beperkt aanhouden anders blijf je wachten. Zoals je zelf zegt: tijd in de markt is belangrijker dan timen van de markt. Die €20k zorgt nu voor zo'n €500 extra aanwas per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! En ik moet er nog eens doorheen. Maar vond dit al een mooie stap voorwaarts. Genoeg uitgesteld!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts