1000x VWRL

 Het is een beetje een cryptische titel, maar bij deze maand viel mij opeens op dat ik alweer boven de 1000 stuks VWRL zit! Dat is zomaar een mijlpaal die ik gemist heb! Tijd voor een feestje en korte samenvatting hoe ik hier ben gekomen.


Terug in de tijd met VWRL

De eerste aanschaf van VWRL is alweer een tijd terug. De koersprijs lag nog niet zo hoog als dat deze nu staat. Namelijk op €65,11. Dat is overigens niet de laagste prijs die ik ooit kocht. Die lag op €60,00, en staat in schril contrast met de hoogste prijs op €109,68. VWRL heeft behoorlijk gefluctueerd, maar over de linie is deze behoorlijk gestegen in de afgelopen paar jaar. Mijn gemiddelde aankoopprijs (GAK) staat momenteel op €78,98. Dat in combinatie met de huidige koers hoef je geen raketwetenschapper te zijn om te zien dat ik royaal in de plus sta.

Het huidige aantal stukken VWRL

Het huidige aantal stukken dat ik in mijn bezit heb zijn er momenteel 1040. Dat aantal vloog hard omhoog in het verleden door de lagere aanschafwaarde, maar gaat nu gestager omhoog doordat de prijs per stuk hoger wordt. Gunstig voor de waarde, maar ongunstig voor mensen met een kleinere portemonnee die ook graag VWRL willen aanschaffen.
Zelf heb ik geen inzicht, noch de wens, om uit te zoeken of er meer stukken verhandeld werden toen de prijs rond de €60 hing ten op zichtte van de €103 van nu. Maar ik kan mij inbeelden dat het toch een psychologische grens is voor mensen om zoveel geld per stuk uit te geven en dat dit meer een drempel begint te worden hoe hoger die prijs wordt. Zeker omdat dit een aandeel is die voornamelijk wordt gekocht door mensen die voor “zekerheid” willen gaan.
Het fonds zal ongetwijfeld dit goed in de smiezen hebben en hier op letten. Ik heb al eens gehoord dat er wellicht een “stock split” aan zit te komen om dit probleem te mitigeren. Maar vooralsnog heb ik niets concreets hierover gehoord.

En weer door

Dit gezegd hebbende blijf ik gewoon netjes VWRL kopen, naast aandelen bij Meesman. Maandelijks leg ik op beide in waar ik vooralsnog nu meer inleg in VWRL (€2050 per maand) dan bij Meesman (€950 per maand). Deze verdeling wil ik echter binnenkort gaan aanpassen zodat er meer geld richting Meesman vloeit dan naar VWRL. Hoe en wat, weet ik nog niet precies, maar daar volgt ongetwijfeld nog wel een blogpost over ;-)
Voor nu zijn de aankopen van Mei weer gedaan en ben ik blij verrast geweest om te zien dat de 1000 stuks zijn aangetikt. Op naar de 2500 voor de volgende mijlpaal!

Reacties

Anoniem zei…
Goed bezig! Vergeet deze mijlpaal niet te vieren!
Mr Groeigeld zei…
Mooie mijlpaal, gefeliciteerd!
Om het nog in een ander daglicht te zetten: hiermee heb je voor jezelf zo'n €1600 per jaar aan inkomen gemaakt, als het goed is voor altijd. Samen met een 5% dividendverhoging per jaar (het gemiddelde van VWRL weet ik niet precies, maar het zal zoiets zijn), zit je over 10 en 20 jaar op €2600 resp €4200 per jaar, exclusief herbelegging. Dat is een mooi geldboompje.
Dat is inderdaad een interessante benadering!

Populaire posts