Salarisverhoging 2022

 De trouwe lezer van Luxe of Zuinig weet dat ik in loondienst werk. Dat houdt ook in dat Luxe of Zuinig aan de grillen van het bedrijf is overgeleverd als het gaat om salarisverhogingen, evenals hoe brutaal ik ben, want ik zit niet in een CAO. Hoe zit het dit jaar met de salarisverhoging van Luxe of Zuinig?

Salarisverhoging 2022

Trouwe werknemer

Ik werk alweer 12 jaar bij mijn huidige werkgever, of nou ja, zelfde werkgever, ze zijn inmiddels van naam veranderd. Van deze 12 jaar zijn er 10 daarvan daadwerkelijk in loondienst bij hun en de 2 overige jaren als consultant. Je kan dus wel stellen dat ik een trouwe werknemer ben die vele vele vele rollen heb vervuld in die tussentijd.

Nadeel aan deze strategie is dat je salaris vaak wat “achter” blijft ten op zichtte van personeel dat van bedrijf gaat hoppen. Dat zullen vele denk ik wel herkennen. Om dat effect enigszins te minimaliseren heeft Luxe of Zuinig altijd moeten praten als brugman om bij elke nieuwe functie, en dus manager dit probleem uit te leggen en daar afspraken over te maken. Want ook voor mij gaat alleen de zon voor niets op.

Dat gezegd hebbende houdt dit in dat mijn salarisverhogingen elk jaar met een X percentage omhoog zal moeten om mij niet zeurend aan het bureau te krijgen. Want de transactie is simpel, voor wat hoort wat. Nou goed, daar zullen vast mensen wat van vinden, maar tot op heden werkt dit prima voor mij als voor het bedrijf. Immers, ik ben hierdoor alsnog goedkoper dan een nieuwe medewerker.

Salarisverhoging

Ook dit jaar heeft dit plaatsgevonden, en ben ik weer dichter bij het target bedrag gekomen van mijn schaal. Net als vorig jaar mocht ik 5% verhoging noteren. Dit bracht mijn bruto salaris (op basis van 40 uur) naar het bedrag van €5775,07 exclusief vakantiegeld, bonus en andere extra’s zoals lease vergoeding, pensioen, e.d.
Per maand is dit bruto €275 meer. Wat zich vertaald in mijn 32 urige werkweek naar €4620,06 en effectief bruto €219,94 per maand meer. Dit is ongeveer, want afhankelijk van hoeveel dagen in de maand ik echt vrij ben zal mijn salaris daarop zichzelf aanpassen. Er zijn immers per maand niet evenveel maandagen/dinsdagen etc.

Met deze verhoging en die van vorig jaar heb ik nog niet mijn ouderschapsverlof “terugverdiend”. Maar het scheelt niet meer veel. Volgend jaar is dit namelijk wel het geval en verdien ik weer net zoveel als ik toen verdiende op full time basis. 

Natuurlijk is dit niet helemaal eerlijk, want pensioen inleg wordt wel betaald op basis van het fulltime salaris. Maar het is slechts ter indicatie. 
Overigens is het helemaal een onzinnige vergelijking, want eind dit jaar verloopt ook mijn ouderschapsverlof uren. Dan heb ik ze allemaal opgebruikt na 2,5 jaar en komt het keuze moment ook dichterbij of ik weer fulltime ga werken of dat ik mijn contract officieel omzet naar een 80% contract.

Dat is natuurlijk nog ver weg, of althans dat hou ik mijzelf voor, en in die tijd kan nog een hoop gebeuren. Maar dit jaar was de salarisverhoging in ieder geval weer welkom. Op naar de volgende!

Hebben jullie dit jaar salarisverhoging gehad?


Reacties

 1. Dat is een mooie verhoging en bij een dergelijk loon tikt dat lekker aan. Ik heb ook salarisverhoging gehad dit jaar, in april 2022 ging het met 2,4% omhoog (CAO gemeenten). Altijd fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben sinds vorige maand overgestapt qua functie (VP IT) en samen met de loonsverhoging van maart ben ik er 27% op vooruit gegaan! Inclusief bonus en aandelenpakket zit ik nu op €179k. Dat is netto €75k per jaar meer dan ik nodig heb naast het loon van mijn vrouw, wat moet ik er mee…

   Verwijderen
  2. Investeren natuurlijk! Maar netjes hoor! Mooie stap.

   Verwijderen
  3. 5% is een goede stijging!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts