De spaarrekening daalt!

 Luxe of Zuinig zat letterlijk al een tijdje in een zeer luxe positie qua cash op de betaalrekening. Maar het lijkt erop dat het moment eindelijk is aangebroken dat de spaarrekening eraan moet geloven.

De spaarrekening daalt!

Betere verdeling van cash naar beleggingen

Door de weinigen uitgaven in de afgelopen 1,5 - 2 jaar bleef de betaalrekening maar gestaag groeien tot bedragen die niet op een betaalrekening horen te staan. Om dat probleem aan te pakken en de verdeling tussen cash/beleggingen beter te maken heeft Luxe of Zuinig begin dit jaar zijn inleg in maandelijkse beleggingen verhoogd. Na het einde van het eerste kwartaal deed ik dan ook een voorspelling dat ik vrij snel moest gaan interen op de spaarrekening om hetzelfde patroon vast te kunnen houden. Echter aan het einde van het tweede kwartaal was hier nog steeds niets van te merken. Sterker nog, de betaalrekening was nog steeds “dik” gevuld. Zonde!

Economie spekken!

Sommige mensen moeten geld uitgeven als ze het op de betaalrekening zien. Luxe of Zuinig heeft wat dat betreft een sterke discipline en kan het prima laten staan. Er werd dus geen nieuwe PS5, TV, Sonos of andere zaken aangekocht. Nee het bleef netjes op de betaalrekening staan. Want Luxe of Zuinig had een plan. En dat plan was, dat dit jaar er een moment in tijd zou zijn dat de spaarrekening echt zou moeten worden gebruikt om de inleg op peil te kunnen houden. De cash reserves moesten omlaag!

September is de maand

Deze maand is de maand dat het zover is. Op de betaalrekening staat nog “slechts” 1271 euro. En daarmee gaat Luxe of Zuinig het “net” redden wanneer de werkgever weer mij netjes heeft voorzien van een maandelijkse financiële boost. Met slechts 150 euro wat er dan overblijft op de rekening heeft Luxe of Zuinig ook nog een andere regel. Er moet ten alle tijden minimaal 1000 euro op de betaalrekening staan. Waarom? Een veilig gevoel, ook al is het in deze tijd van internet bankieren via de app natuurlijk de grootste onzin die er is. Zoals gezegd, Luxe of Zuinig is een man van disipline en regels. En daar valt deze simpelweg ook in.

Dus hoewel strikt genomen eigenlijk ik pas in oktober echt niet meer rond kom zonder geld van de spaarrekening te halen, is september toch de maand dat het feest eindelijk gaat beginnen! Ik ben dan ook ervan overtuigd dat aankomend jaar wanneer ik weer een update maak van de nettowaarde Luxe of Zuinig eindelijk een daling zal zien van het spaargeld…… Tenminste als vrouwlief niet zo hard spaart dat dit druppels op de gloeiende plaat zijn.

Zoals ik het verhaal al begon. Luxe problemen voor Luxe of Zuinig. 

Hoe gaat het met jullie cashflow? 

Reacties

 1. Reacties
  1. Dit is een blog over duurzaamheid en consuminderen en nog wat persoonlijke mijmeringen, niet over spelling, stijl en grammatica volgens mij. Maar ik neem aan dat je dit als opbouwende kritiek hebt gezegd Money82?

   Verwijderen
  2. Bedankt hoor Mevrouw Niekje! Maar mijn spelling is, helaas, niet altijd al te best. We zullen maar zeggen dat ik gelukkig er niet mijn kost ermee verdien ;-) En zolang het geen kwetsend commentaar is vind ik elk commentaar prima! Leer ik ook nog eens wat…. Of zet ik consequent, maar vooral onbewust, de trend op taalfouten voort!

   Verwijderen
 2. Jij mach soveel taalvouten maacken alz jij self willt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts