woensdag 22 februari 2012

WOZ waarde bekend

Zoals ik 2 dagen terug mailde was ik erg benieuwd naar de WOZ waarde die wij gingen krijgen en het hoge woord is eruit. 

We hebben nog geen brief gekregen met de rekeningen die er ook bij horen, maar er is in onze gemeente een handige functie om de waarde ook op internet in te kunnen zien met je DigiD. 

En wat schetst onze verbazing..... We zijn gezakt, enorm gezakt. Meer gezakt dan we ooit hadden gedacht.

WOZ waarde 2010: 250.000
WOZ waarde 2011: 221.000

Een daling van 11,6%! Ongelooflijk. Dat was even slikken. Ik had op 5% gegokt, maar niet hoger. Zeker niet een verdubbeling.  Maar goed, aan de andere betekent het ook lagere belastingen, eigen woning forfait etc.

Ik ben alleen benieuwd hoe de WOZ volgend jaar moet zijn. Aangezien die over dit jaar ging moet dat ook een flinke daling gaan inhouden....

Hoe is het met jullie WOZ waarde?

6 opmerkingen:

 1. De WOZ-waarde wordt gebaseerd op oa recente verkopen. Dit hoeft dus niet per definitie te betekenen dat jullie huis dezelfde lagere waarde heeft. Als er een paar huizen voor een veel lagere prijs zijn verkocht doordat deze bijvoorbeeld kleiner zijn (wij hebben verschillende soorten huizen in de straat staan) of er zit een huis bij dat helemaal uitgeleefd is, en hierdoor een lagere verkoopprijs heeft, dan zakt automatisch de WOZ- waarde mee.

  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, dat is een flinke daling! Nou ja, zo lang je voorlopig nog geen plannen hebt om te verhuizen.....
  Scheelt het echt in de WOZ-belasting of hebben ze de tarieven exorbitant verhoogd? De gemeenten moeten hun kas tenslotte ook spekken (wij hebben 'm nog niet binnen, dus ik ben wel benieuwd).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze WOZ-waarde is toch al veel te laag. Maar wij hebben absoluut geen plannen om te verhuizen, dus vinden we het wel prima zo! Lekker lage lasten ;)
  Ik mag hopen dat ie nog verder is gezakt!
  Gemiddelde daling in onze gemeente volgens VEH is 2,5 %. Maar er staan vele (nieuwe) (starters)woningen al jaren te koop hier (vnl door scheidingen). Dus je moet echt niet in die situatie terecht komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb net even gekeken, maar hier is het nog niet bekend. Ik ben wel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nu ook wel heel benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Na jaren van daling van de wozwaarde, is die nu ineens met 13.000 gestegen bij ons. Slaat volgens ons nergens op. Geen verbouwing en de huizen worden hier moeilijk verkocht. Staan soms jaren te koop.
  Wij gaan bezwaar maken, voor het eerst.
  Je betaalt bij een te hoge wozwaarde niet alleen teveel gemeentebelasting, maar ook huurwaardeforfait en waterschapslasten.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen