zondag 5 februari 2012

Gasverbruik afgelopen week

De week is nog niet voorbij, maar ik hou dagelijks de meterstanden bij en schrok me toch wel kapot de afgelopen dagen hoeveel gasverbruik wij hadden gehad!Wij zitten voor deze week dus al op 114 m3 verbruik! Nu is het ook wel extreem koud, maar we hebben dus nu al hetzelfde verstookt wat we normaal in 2 weken aan het verstoken zijn. Ok het is gemiddeld dan wel -5.5 tot nu toe. Maar toch! 

Ik geniet er aan de andere kant ook van hoor, vandaag heerlijk de ijzers ondergebonden en een schaatstochtje gehad. Heerlijk als je dan thuis komt en het is 18 graden in huis!

Hoe is jullie verbruik bij deze extreme kou?

9 opmerkingen:

 1. Ik kijk niet naar mijn verbruik omdat ik niets aan de situatie kan veranderen! Overdag hou ik de verwarming op 18 graden en s'ávonds gaat de verwarming op 20 graden i.p.v. de houtkachel aan. En in alle ruimtes de verwarming aan! Ik denk dat ik extreem veel meer verbruik maar heb daarentegen de afgelopen tijd weinig verbruikt dus dat zal elkaar wel opheffen! Wij hebben ook geschaatst: gisteren toertocht earnewald en vandaag bij ons op het meertje, geweldig! Daar hebben we de hogere stookkosten zeker wel voor over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Morgenochtend ga ik de meterstand opnemen. Twee nachten achter elkaar meer dan -20 gehad. Zal dus wel 80 kub zijn ofzo.
  Gelukkig was de winter tot nu toe heel zacht. Ik dacht nog dat ik een recordlaag verbruik zou hebben dit jaar. Dat zal niet meer lukken :-P

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vorige week had ik een verbruik van 95 kuub en deze week was het verbruik 160 kuub. We hebben deze week wel overal de verwarming open gezet i.v.m. de kou. Toch heb ik in vergelijk met vorig jaar deze tijd, al 600 kuub in totaal minder gebruikt. Vind ik toch een hele prestatie.
  Groetjes Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik schrok vanmorgen ook, we zitten op 88 en normaal de helft minder, maar dan valt het bij ons nog mee, ook al ben ik altijd thuis. Maar een lekker warm huis is ook wat waard! Ook al voelt 17 graden ook erg warm als je nu van buiten komt hoor! Voordat jij een beetje bent opgewarmd is het ook al 18 a 19 graden in huis als je hem direct aanzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ons gasverbruik was 77 kub. over de afgelopen week. Dat is niet mis, maar toch: het is pas de 1e keer gedurende dit stookseizoen dat het verbruik hoger is dan in de vergelijkbare week van vorig jaar. Wat gebruik jij trouwens weinig electriciteit, petje af, hoor ! Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet nog gaan kijken, maar we proberen het te beperken door ook de houtkachel te stoken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 43 kuub deze week. Tegen ongeveer 50/55 kuub per week vorig jaar tijdens die kou. Hopen dat het nu flink wat minder weken zo koud is. Dan blijven we onder de 650 kuub dit jaar. We zitten nu op 571 kuub.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet schrikken van die verbruiken :-)

  In ons vorig huis verstookte wij in de koude december maand van 2010 en januari maand van 2010 ook zo'n 350 tot 450 m3. Trekt vanzelf weer bij en is voor een niet optimaal geïsoleerd huis redelijk.

  In ons nieuwbouw huis daarentegen verbruiken wij stukken minder, dat merk je wel. Ook ondanks de koude..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meer door minder6 februari 2012 om 22:28

  Huis is erg goed geïsoleerd en mede door de HR-ketel is het gebruik zelfs met deze kou niet hoger dan +/- 20 m3 p/w.

  BeantwoordenVerwijderen