woensdag 15 februari 2012

Google Adsense

De meeste bloggers hebben wel iets van reclame op hun blog, en zo ook ik. Namelijk Google Adsense.... Je hoort veel reclames over hoe snel je wel niet geld kan verdienen tot 100derden euro's per uur.... Goed niemand gelooft dit natuurlijk, op een paar mensen na dan, maar dat wilde ik het ook niet voor gebruiken. Nee ik wilde testen hoe Adsense werkt en of het voor mij handig is om erbij te hebben.

De conclusie is simpel. Nee, het werkt niet voor mij. Ik heb nu 1,5 maand dit aangehouden op mijn blog met als resultaat dat ik slechts enkele euro's aan tegoed heb opgebouwd. Daarnaast valt mij op dat het in het begin wel erg hard gaat ik had binnen enkele dagen een paar euro's bij elkaar, waarbij de clicks 1 euro per stuk waren. Waar ik nu op clicks zit die slechts 0,05 cent waard zijn, en dit niet meer omhoog gaat lijkt wel.

Misschien heb ik het wel helemaal mis, maar ik vind het genoeg voor nu en ga dan ook stoppen met de reclame voor adsense op mijn blog. Ik denk dat niemand daar echt rouwig om was. Maar toch de aankondiging. Daarnaast ga ik de ruimte heerlijk gebruiken voor blogdoeleinden en hopelijk zet ik het nooit meer aan!


6 opmerkingen:

 1. Goed zo! Ik heb het ook geprobeerd en ben gisteren ermee gestopt! Ben blij toe! Ik heb alleen nog een banner voor twee klikprogramma's en dat is meer dan genoeg voor me! Verder reclame-vrij bloggen. Vind ik toch prettiger ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb van meet af aan geweigerd om ad-sense erop te knallen want ik voelde het als gratis meegluur reclame van de consumentenverleiders pur sang.
  Ik schrijf allen namen van alle winkels zonder puntjes of afkortingen, want ik ben helemaal vrij van reclame-bugs. Soms schrijf ik iets positiefs over een produkt en soms iets negatiefs over een winkel.
  Vind het wel lekker zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zouden mijn overwegingen kunnen zijn, maar ik zie het nog even aan, ik ben wel een beetje nieuwsgierig hoe het over enkele maanden zal werken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij werkt het ook niet echt dus verwijderen maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben wel blij met adsense. Het laatste jaar krijg ik elke maand uitbetaald.

  Maar het is wel keihard werken inderdaad, en ik vind het ook niet makkelijk. Soms snap ik totaal niet waarom ik de ene week wel wat verdien, en de andere week helemaal niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het er wel op, omdat ik toch elke kans aan wil grijpen om wat bij te verdienen en onze hypotheek zo snel mogelijk af wil lossen. Keihard gaat het niet, maar elke €10 per maand is op jaarbasis toch weer €120. Ik kan me ook voorstellen dat je het vervelend vindt, ik zie het zelf maar als een middel om mijn doel te bereiken. Overigens heb ik wel op de plek gelet, want je kunt het b.v. ook boven elk bericht zetten en dat vind ik echt reteirritant.

  BeantwoordenVerwijderen