maandag 27 februari 2012

Vaste lasten huis 2012 *Updated*


Van de week berichtte ik er al over maar ik heb een her-calculatie gemaakt (mijn hoofd stond er toen niet echt naar om door te rekenen) aan de hand van het energieverbruik dat we nu hebben en heb de verwachting bijgesteld. Ik had al gezegd dat ik helaas iets hoger uitkwam door het hogere gasverbruik, maar nu de winter over is kan ik doorrekenen hoeveel we ongeveer gaan verbruiken voor dit jaar. Zeker omdat ons jaar loopt van September tot September.

Even iets meer een opsomming.

Electra/Gas: Verwachting is 121 euro in de min. Wie weet valt dit gunstiger uit, of iets ongunstiger.
Water: We hebben dit jaar geld terug gehad van vorig jaar en dit jaar waardoor we 120 euro in de plus zitten. Volgend jaar normaliseert deze post zich tot normale waarde.
Tel/int/tv: Voordeel ten op zichtte van vorig jaar door het gebrek van een borg. Helaas wel 1 euro meer per maand maar toch 70 euro in de plus. Volgend jaar is deze waarschijnlijk iets hoger (inflatie)
Alle verzekeringen: Huisverzekeringen etc vallen onder deze post. Dit jaar waren deze 20,50 euro in de min
Waterschapsbelastingen: Zoals gezegd is onze WOZ waarde 11,6% lager, maar de belastingen hoger waardoor dit slechts een klein voordeel is geworden 8,04 euro in de plus.
Rioolheffing: Behoorlijk hoger geworden. 17,65 euro in de min.
Afvalstoffen: valt mee dit jaar 5,75 euro in de min
OZB: Hier wel een klein voordeel, 7,53 euro in de plus!

Dit alles resulteert in 40 euro minder kosten dit jaar (prognose), echter de grootste post is de elektra en gas rekening. We doen ons best, maar ja als het zo een koude winter wordt schiet het gewoon hard door in de min. Je huis isoleren kan je op jaar basis een hoop schelen!Hierbij het vernieuwde overzicht, voor de mensen die het visueel willen en de kosten willen zien.


8 opmerkingen:

 1. welk strak van je hoor dat je al deze cijfers zo heel precies op een rijtje hebt gezet en nu behoorlijk goed weet waar je aan toe bent.
  Respect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tnx, het is gewoon handig om alles bij de hand te hebben, bovendien is het erg leuk te zien hoeveel je nu daadwerkelijk kwijt bent per jaar aan een huishouden. Er zitten nog meer cijfers aan dit excelsheet, maar die komen later ter sprake :)

   Verwijderen
 2. Geweldig dat je dit zo op een rijtje hebt! Ik consuminder en bespaar sinds een jaar met vallen en opstaan. Uit overtuiging, wij hebben een buffer, spaarrekeningen etc.. Met kleine stapjes gaan we steeds meer de goede richting uit! Knap dat jullie dit van het begin af aan al zo goed doen! Is je vriendin hier ook zo mee bezig? Mijn man is van nature zuinig, onze kinderen hebben nogal eens de neiging overal het licht te laten branden...ondanks herhaaldelijke gesprekken over energieverspilling...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is zich net zo bewust ervan als ik en let er ook zeker op. We steken elkaar dan ook behoorlijk aan.

   Verwijderen
 3. In ieder geval een positieve prognose. Toch fijn dat je 40 euro minder hoeft uit te geven in principe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de verwachting wel ja. Nog even wachten en we weten het zeker :P (omstreeks September)

   Verwijderen
 4. En de ziektekosten verzekering? Dat is voor ons een grote hap uit onze maandelijkse inkomsten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die lasten zitten in onze persoonlijke uitgave en niet in de vaste lasten van een huis. Deze staan in hetzelfde excelsheet maar onder een ander kopje dus. Bovendien betalen wij deze kosten in 1x zodat wij niet elke maand eraan herrindert worden. Bovendien levert dit ons een extra korting op van 3%

   Verwijderen