donderdag 2 februari 2012

Het leven is niet eerlijk, Griekenland

Griekenland..... tja, wat moeten we ervan zeggen. Ik denk dat het weinig nut heeft er woorden aan vuil te maken, maar toch iets wat me deze dagen op nu.nl en hun berichtgeving hierover.

Bericht 1: klik!  (banken willen 70% kwijtschelden)

Ok..... Ik wilde dat dit ook voor ons zou gelden op onze schulden! 70% weg van ons geld dat we hebben gegeven. Hoe bedoel je meneer de Jager, "We krijgen elke cent terug" Maar ok, er is crisis we moeten allemaal inleveren het is voor een goed doel. Als de euro onderuit wordt getrokken houden we niets meer over.

Bericht 2: klik! (Onderhandelingen zijn erg ver!)

Super! Het gaat de goede kant op, als we nu het allemaal besproken en besloten hebben, kunnen we weer gaan opbouwen in plaats van net als de hypotheekrente aftrek er jaren over lullen, mensen bang maken en het probleem daardoor eigenlijk alleen maar groter te maken.

Tot zo ver prima, we werken aan het probleem gaat de goede kant op.
Maar dan....

Bericht 3: klik!  (Griekse pensioenfondsen betalen aan 63500 doden)

Pardon? We gaan wel de schulden kwijtschelden? Maar dit soort zaken zijn nog niet eens opgelost? Dus van ons geld hebben ze ook dit soort dingen van betaald? Waar is de controle hierop? Waar is het statement van al die IMF'en en Europese commissies die zeggen: "Als jullie niet hervormingen doorzetten dan krijgen jullie geen cent" Het is dus allemaal een wassen neus, en zolang bovenstaande zaken niet zijn opgelost, mensen er openlijk voor uitkomen dat ze fraude plegen met belasting en andere zaken omdat ze toch niet worden gepakt erop... Waarom dan ons geld geven en vervolgens ook nog als een gift overdragen....

Dit zijn de dingen waar ik me enorm over verbaas in de wereld. Er wordt met miljarden gesmeten alsof het niets is. Vervolgens wordt het ook nog eens als gift gegeven, maar bij ons in Nederland wordt er al moeilijk gaan over een overschrijding van het budget van 1 miljoen in het onderwijs... Terwijl het onderwijs ons sterke punt is, en de motor van de economie.....

Het zijn dingen waar je niets aan kan doen als burger... Maar wel ziet gebeuren. Het leven is niet eerlijk.

2 opmerkingen:

 1. Vreselijk gewoon, en dan na te denken wat we zo een welvarend landje zijn, er zo ontzettend mensen zijn die honger hebben, kindjes die kou lijden, geen sport hebben.
  Natuurlijk iedereen heeft recht op hulp maar verbeter de wereld begin bij jezelf toch ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dubbel... we hebben het natuurlijk vreselijk klote in Nederland. Kunnen amper eten kopen, worden massaal ontslagen en tanken is zo duur dat we massaal de auto laten staan?

  Anderzijds is het wel erg zuur dat we inderdaad moeten betalen voor griekse belastingontduikers. (nog betondraadjes uit je huis = geen onroerendgoed belasting bijvoorbeeld) Maar ik denk dat de banken ook heel lang wel profijt hebben gehad van griekenland, spanje en co. En het verlies wordt afgewenteld op alle belastingbetalers. De banksters komen overal mee weg en mogen zelfs de regering adviseren over het afschaffen van de HRA.

  Waarom zijn de banken zo groot worden. Als de overheid om een punt had kunnen en MOETEN ingrijpen 10 jaar geleden...

  BeantwoordenVerwijderen