vrijdag 17 februari 2012

Vakantie gepland!

Jeej, het is zover de vakantie is geboekt! Het heeft wat voeten in de aarde gehad waar we heen wilde, hoe we dit wilde doen en na 6x het veranderd te hebben zijn we er eindelijk uit en is alles nu geregeld.

In april gaan we 3,5 week naar Maleisië. Eerst een rondreis gevolgd door 4-5 dagen op een tropisch bounty eiland en als afsluiter nog een aantal dagen in Kuala Lumpur zelf.

Ik heb er echt heel veel zin in. Het nadeel is alleen, dat zodra je geboekt hebt je eigenlijk meteen weg wilt gaan. Maar ja, het duurt nog even he.... helaas..

Zijn bij jullie ook al de vakantieplanningen bekend?

11 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Wij doen geen groepsrondreis, maar een prive rondreis. Kunnen we onderweg doen waar we zelf zin in hebben! Als we iets niet willen kunnen we wat anders bedenken (bij de 10de tempelbezoek bijvoorbeeld :P)

   Verwijderen
 2. Mijn meest luxe reis was een vliegreis van een week naar een appartementje op Gran Canaria à 700 euro pp.
  Ik weet niet of ik het mag vragen, maar wat kost zo'n reis die je nu geboekt hebt en wat heb je daar dan voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De reis zelf kost ongeveer 3000 euro voor 2 personen. Daarvoor hebben we een prive rondreis van 11 dagen door Maleisië waarbij alles verzorgd is, 4 extra overnachtingen op een tropisch bounty eiland en nog eens 4 dagen in Kuala Lumpur. Aan de voorkant van de reis hebben we nog een extra overnachting geboekt. Echter wanneer we er zijn zullen de kosten meevallen omdat het land vrij goedkoop.

   Tuurlijk is het duur maar we vinden het allebei ons geld meer dan waard.
   Vorige jaar hebben we New York gedaan waarbij we wel wat minder kwijt waren, we gingen dan ook maar 1 week daarheen. Echter doordat het een duur land is waren we aan kosten daar weer veel meer kwijt.

   Verwijderen
  2. Misschien moet je je blog luxe en zuinig noemen? In mijn ogen zijn je vakanties heel luxe te noemen. Ik heb aan mijn vakantie in Spanje afgelopen jaar 357 euro (dit was dus pp) besteed.
   Misschien ben ik wel extreem zuinig als het op vakanties aankomt. Twee weken naar Zwitserland + Frankrijk kostten ons in 2009 in totaal 315 euro per persoon.
   Misschien vinden de meeste mensen een vakantie van 3,5 weken voor 1500 per persoon helemaal niet veel geld! Per week valt het ook best mee ;-)

   Verwijderen
  3. haha, ik begrijp het. Maar inderdaad wij besteden vrij veel aan vakanties. Reden is heel simpel, we vinden reizen erg leuk en vinden het elke euro waard. Het zijn indrukken die je nooit meer zal vergeten en je ook meebrengt naar huis. Als je in een 3de wereldland bent geweest weet je zeker dat je het veel te goed hier hebt, en waardeer je dus ook veel dingen.
   Bovendien doordat wij bezuinigen door geen auto te hebben, niet te roken, bonnetjes sparen en overal zuinig mee zijn (kleding etc) kunnen we ons dit veroorloven. En inderdaad, als je het afzet per week valt de prijs wel mee. We hebben dan ook wel voor luxe gekozen, maar een nacht in een 4 sterren hotel daar kost dan ook maar 37 euro :)

   Verwijderen
 3. ik ben zelf meer van een weekendje hierheen een weekendje daarheen.
  Ik vind het heerlijk om zo diverse genietmomenten per jaar te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn dochter en haar vriend zijn vorige maand in Singapore en Borneo geweest. Ze hebben de vakantie van hun leven gehad. Genoten van de natuur met al zijn fauna
  en flora. Apen die op het dak van hun huisje zaten. Olifanten die voor de boot langszwommen waar ze dan ook een geweldig filmpje van hebben kunnen maken. Ik zou zeggen geniet ook van de voorpret. Tip neem heel veel DEET mee minimaal 3 flesjes. Mocht je een laptop meenemen dan is het voor jullie zelf maar ook voor de familie en vrienden in Nederland misschien leuk om een reisverslag te maken via www.waarbenjenu.nl. Je kunt er ook foto's en filmpjes plaatsen. Zo heb ik de reis en de belevenissen van mijn dochter en vriend kunnen volgen en heb er volop van genoten!!
  Ook al duurt het nog even wens je toch alvast een hele fijne reis toe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja borneo lijkt mij ook erg mooi.... Maar we hebben nu bewust ervoor gekozen het bewoonde deel op te gaan zoeken, maar ik wil daar zeker nog een keer heengaan :)

   Verwijderen
 5. Leuk! Veel voorpret gewenst
  Wij hebben vorig jaar zomer al geboekt bij onze vaste 'Gästgäber' in Oostenrijk. Er is midden in het dorp een grote speeltuin MET terras, nog genoeg wandelroutes die we nog niet hebben gelopen met zoonlief en heerlijk+goedkoop eten en drinken. We kunnen ook zelf koken in het appartement met tuin en zelfs bbq-en! Oma gaat mee!
  Dit wordt een rustige genietvakantie. Volgend jaar mss naar IJsland. We wisselen een duur vakantiejaar af met goedkoop oostenrijk. Ieder jaar naar het Noorden is teveel van het goede, tenminste, we willen er thuis te weinig voor laten ;)
  We bezoeken geen tropische oorden: olifanten en aapjes=leuk, bacterien+ongedierte=nee dank u ;) Ben een zeur. Wij hebben juist iets met Oostenrijk en de noordelijke landen ;)

  Kun je misschien woordverifatie uitzetten? Ik kom er niet doorheen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze is nu uitgezet. Vervelend want in de nieuwe layout staat het niet onder reacties. Als ik de oude layout pak kan ik het wel uitzetten via reacties....

   Verwijderen