donderdag 16 februari 2012

BTW omhoog?

Dit bericht las ik gisterenavond op nu.nl.
Het kabinet heeft weer iets nieuws bedacht om meer geld in het laatje te krijgen. Het lage btw tarief omhoog! Zoals ook mooi in het bericht te lezen is, iedereen is tegen. Maar ze willen nu toch open staan voor een onderzoek naar de gevolgen ervan? Vreemd al zeg ik het zelf.

Het is natuurlijk van de zotte dat er nu weer hiernaar wordt gekeken. Tot nu toe zijn alle bezuinigingen extra kosten voor de burgers gebleken. Dit is ook weer zo een proefballon. Het nadeel aan proefballonen zijn dat er vaak bepaalde dingen in een andere vorm voor terugkomen en worden uitgevoerd. Hoe zich dit in de toekomst zal gaan houden weet natuurlijk niemand!

Vooral het onderzoek gedeelte is natuurlijk mooi, waarin ze zeggen op het onderzoek te gaan wachten. Wat voor gevolgen zal dit hebben op de samenleving? Het lijkt me toch niet echt rocketscience. Maar voor de heren en dames in het kabinet moet er onderzoek worden gedaan. Waar ze vooral naar willen kijken is hoeveel dit extra gaat opleveren voor de staatskas natuurlijk!

Zoals jullie merken was ik alleen al verbijsterd door dit voorstel. Hebben jullie hier nog een idee over en zal dit slagen? Of wat ze er nu mee van plan zijn?

2 opmerkingen:

  1. Opnieuw een onderzoek wat een aantal duizenden euro's mag kosten en wat vervolgens betaald gaat worden uit de .... je raadt het al? BTW verhoging,
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sta vaak versteld hoe ze overal onderzoek naar doen, terwijl de gevolgen toch duidelijk lijken?!

    BeantwoordenVerwijderen