Best gelezen blogposts van december 2023

December zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in december.  

Best gelezen blogposts van april 2022
Veel leesplezier!

1. Uit de rat-race stappen?
Het is de laatste tijd onrustig geweest op werkgebied bij Luxe of Zuinig in huis. Zo onrustig dat ik en mijn vrouw veel gesprekken hebben gehad over het reilen en zeilen qua baangarantie en FY-money. We zijn er nog niet over uit, maar hebben wel serieus twijfel over de huidige gang van zaken. Wat zijn onze overwegingen en waar denken we aan?

We zijn alweer een maand verder….. wat gaat de tijd toch snel. Maar ook nu is er weer het nodige allemaal gebeurd waardoor mijn tijd, die ik dacht terug te kunnen krijgen, weer op de achtergrond is gekomen. Zonder al te melodramatisch te worden. Hier gewoon een rauwe blogpost met hopelijk als gevolg weer een stukje regelmaat.

Dit jaar heeft Luxe of Zuinig een mazzeltje. Dat mazzeltje komt door de overname van ons bedrijf 5 jaar geleden. Ben ik cryptisch genoeg? Heel goed. Want ik zie het als “free money”.

Het is alweer twee jaar geleden dat ik Albert Heijn Premium heb geactiveerd. Hoeveel geld heeft het mij gekost en hoeveel heb ik daadwerkelijk bespaard? Komt het overeen met mijn schatting vorig jaar of is het minder? Ik zocht het uit.

5. Q3 2023 - Huishoudboekje
Het huishoudboekje kan dit kwartaal natuurlijk ook weer niet ontbreken met een update. Zoals altijd, laten we beginnen met het overzicht.

In september deed ik al een update hoe het stond om trend onze verkopen van overbodige spullen. Vandaag geef ik weer eens een update hoe het er drie maanden later voor staat.

Al enkele jaren ben ik aan het groen sparen. Eerst via moneyou en toen die ermee stopte ben ik overgestapt naar Rabobank. In tijden van schrale rente en zelfs negatieve rente op een groenspaar was dit gunstiger dan op de spaarrekening laten staan. Maar tijden veranderen en dat betekent tijd voor een nieuw onderzoek.

De laatste update alweer in de kwartaalupdate ronde en traditioneel is deze de beleggingsupdate. Hoe is het gegaan afgelopen kwartaal. Laten we weer beginnen met een overzicht.

p.s. de cijfers zijn gebaseerd op Luxe of Zuinig zijn eigen aandelen potje. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de andere beleggingspotten binnen het gezin. Bovendien zit hier ook geen pensioenpotten in verwerkt.

9. Q3 2023 - Energiekosten
We bevinden ons in de herfst en het derde kwartaal van het jaar is voorbij. Hoe staat ons energieverbruik ervoor in een turbulent jaar van de energieprijzen. Met andere woorden het is tijd om de kwartaalcijfers te gaan bekijken van Q3 2023. Zoals altijd eerst weer het overzicht

10. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar
Luxe of Zuinig wenst iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Reacties

Populaire posts