Hoe gaat het met de marktplaats verkopen?

 In september deed ik al een update hoe het stond om trend onze verkopen van overbodige spullen. Vandaag geef ik weer eens een update hoe het er drie maanden later voor staat.

Lange onderbroeken werk

Qua spullen die niet echt verkopen en er daarmee al langer op staan (boeken bijvoorbeeld) gebeurd er nog vrij weinig. Ze staan er nog steeds op en er wordt wel naar gekeken maar tot verkoop komt het maar niet. Ze staan er inmiddels een half jaar op en ik ben bang dat dit dan ook items zijn die we lekker richting een buurt bieb gaan brengen. Dan kan iemand er nog van genieten en ruimt het lekker bij ons op. Eens moeten we er echt afscheid van nemen en niet voor alles kan je natuurlijk geld vangen.

Nieuwe item's

Naast bovenstaande zijn er in de afgelopen drie maanden ook weer een hoop spullen bijgekomen die we niet meer nodig hebben omdat onze kleinste er alweer uit is gegroeid of niet meer interessant vind. Gezien we weten dat we geen derde kind willen betekent dat ook dat we dit meteen op marktplaats zetten om verkocht te krijgen. Op dat front gaat het erg goed, want baby spullen zijn in trek op marktplaats. Zo hadden we ook een isofix base (tweede hands gekocht voor €15) die binnen één dag verkocht was voor hetzelfde bedrag. Zo hebben wij er zes maanden van genoten en gaat het nu weer door naar de volgende verkoper, letterlijk voor de kosten van €0. Mooi! Want die dingen zijn onwijs duur als je ze nieuw koopt.

Nieuwe stand van zaken

Maar hoeveel meer hebben we verkocht. Uiteraard is het niet zoveel als de vorige keer omdat we toen veel en vooral ook dure dingen hebben verkocht, maar het begint nog steeds aardig op te schieten.

In de vorige update kon ik melden dat we €606,02 hadden verkocht. En dat bedrag is inmiddels naar €976,02 gekropen! Een toename van €370! Dat is nog steeds een best bedrag. Dat gaat harder dan we allemaal denken. Maar die €1000 is dan ook des te meer zeer aanlokkelijk om in 2024 te gaan bereiken. Dat moet gaan lukken.

Verwachting

Komend kwartaal verwacht ik echter niet dat er al teveel zaken uit kunnen. We hopen dat de kleine snel kan gaan zitten, daar is ze erg druk mee bezig om de buikspieren te trainen, waarna we ook eens kunnen kijken of we de box er uit gaan gooien. Het is een doorn in het oog en neemt zo veel ruimte in beslag dat ik hem liever kwijt dan rijk ben. Zelfde geldt voor het “entertainment center” waar je je kind onder kan leggen om lekker bezig te zijn. Zodra ze zit is dat overbodig en kan die ook op marktplaats waarmee we een kleurrijke creatie kwijt zullen zijn in de woonkamer.

Laatste doorn in het oog is de kinderwagen. Maar goed, dat zal nog vele jaren duren voordat we die weg kunnen doen. Op zich prima, maar we hebben niet echt meer een plek waar deze goed kan staan zonder dat deze in het zicht is. Vroeger was deze altijd onder de trap, maar dat hebben we herindeelt en een kastenwand van gemaakt waar speelgoed opgeborgen kan worden. Ideaal daarvoor, maar helaas geen plek meer voor de kinderwagen. Deze staan dan ook midden in de woonkamer bij de open haard. Nog maar een paar jaar zeg ik dan tegen mijzelf.

Persoonlijk heb ik verder geen zaken wat ik kan verkopen. Wellicht nog twee laptops die al jaren liggen te liggen. Maar ergens knaagt het om daar nog iets praktisch mee te doen. Maar ja wat en vooral wanneer dan. Ook nog eens overwegen zullen we maar zeggen. Ze liggen nu ook stof te happen en kunnen nog prima €50 - €100 per stuk opleveren.



 

Reacties

Lot zei…
Laptops kunnen ook gedoneerd worden aan een organisatie die ze nakijkt en aan minima geeft.
Zo hebben wij er 3 weggegeven. Vooral voor schoolkinderen kan het heel belangrijk zijn een basis laptop te hebben.
Ah ja nooit over nagedacht. Bedankt voor het idee

Populaire posts