Financiële doelen 2021

 Zoals ik vorig jaar al zei, doe ik niet aan specifieke financiële doelen, maar ik heb wel enkele persoonlijke doelen in mijn hoofd zitten waar ik graag aan wil werken.

Financiële doelen 2021

Doelen 2021

Laten we voorop stellen dat enkele doelen terugkomen uit 2021, simpelweg omdat ik van routine hou en het doelen zijn die zich jaarlijks herhalen. Maar ook zullen er wat nieuwe doelen zijn die voor sommige wellicht wat opmerkelijk zijn. Dit zijn ze:

Hier heb ik al recentelijk over geblogd, maar is toch wel een jaarlijks terugkerend fenomeen wat vrij geautomatiseerd uitgevoerd wordt

- Inleg pensioen beleggen
Ook dit is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Dit jaar echter zal deze inleg “kleiner” zijn dan andere jaren omdat we beide de reserveringsruimte van de afgelopen 7 jaar volledig hebben gevuld, waarmee we alleen nog het afgelopen jaar kunnen aanvullen. Dit zal ook meteen impact hebben op onze belastingteruggave die minder “royaal” zal gaan zijn. Hoeveel we mogen storten ligt volledig aan hoe snel wij de UPO gaan krijgen van onze pensioenaanbieder.

- Inleg zilvervlootsparen dochter
Deze is ook al meteen behaald, want in januari heb ik meteen het maximum (600 euro) gestort op de rekening zodat dit alvast geregeld is.

Door corona is dit er nog steeds een beetje ingeschoten en hebben we dit nog steeds niet geregeld. Dit jaar heb ik onszelf het doel gesteld om dit echt te gaan regelen en bij notarissen langs te gaan om te regelen. We hebben alvast nagedacht over enkele zaken en moeten het nu simpelweg uitvoeren. Hierover komt later zeker een blogpost.

Iets waar ik ook al eerder over geblogd heb en waar ik iets mee moet in mijn hoofd. We bevinden ons in een luxe positie dat we werkelijk waar niet weten wat we met het geld aanmoeten, en ons eigen risicoprofiel zorgt ervoor dat we het niet aandurven lumpsum geld in de beurs te storten (althans, niet met de bedragen waar ik aan zit te denken). Het beste is daarom om alternatieven te bedenken waar je alsnog een redelijke rendement kan halen en meteen een stukje spreiding creëert. Dit jaar ga ik op zoek naar alternatieven waar wij ons goed bij voelen en waar we mee aan de slag gaan. Ook dit is een onderwerp waar ik zeker over ga bloggen

Naast diversificatie wil ik ook ons standaard bedrag verhogen wat we inleggen in index beleggen om zo ook de cash reserves te verlagen. Dit is iets wat veel met het voorgaande doel te maken heeft en nauw aan elkaar verbonden is hoe en wat. In januari heb ik tot op heden nog niet extra ingelegd, maar met 2600 euro  (totaal in ons huishouden) aan inleg per maand is het ook op zichzelf zeker geen kattepis wat er nu al wordt ingelegd. Inmiddels heb ik het bedrag verhoogd naar 3000 euro zoals in de blogpost is terug te lezen.

En verder?

Dit zijn de wat grotere financiële doelen die ik tot op heden heb bedacht en waar ik via dit blog ook een beetje voortgang op hou voor mijzelf, maar ook zeker voor de lezers, jullie hebben soms goede ideeën die mij ook weer helpen!
Verder heb ik ook nog wat persoonlijke doelen die ik nu niet wil mededelen maar waar ik later afzonderlijke blogposts voor zal maken zodra ze relevant worden.

Toch nog behoorlijk wat doelen, voor iemand die zegt geen doelen te hebben ;-0

Reacties

 1. Mooi om te lezen hoe jij jouw gelden regelt en verdeeld dit jaar. Lijkt mij een goede stap om de cashreserves naar beneden te brengen en dat op de beurs te beleggen met index beleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is een stap die ik moet nemen in mijn ogen. Eens zien hoe het ervoor staat aan het einde van het jaar.

   Verwijderen
 2. Diversificatie... Zonnepanelen op eigen of andermans dak? Windmolens? Woningverbetering?
  Misschien een groenprojectenfonds, waarbij je feitelijk maximaal kunt hopen op vermogensbelasting- en inflatiebescherming.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi PeterH,

   Zonnepanelen uitzoeken voor op de bijkeuken staat ook op mijn to-do lijstje, maar vereist wat meer denkwerk omdat ik dan ook wat anders moet uitvoeren.

   Woning verbetering is onze zolder, zeker nu met de lekkage ga ik daar ook naar kijken inderdaad.

   Groenfondsen zit ik al maximaal in en valt niet veel meer op te verbeteren helaas. (Ook echt geen vetpot!)

   Verwijderen
 3. Ik zou als eerste het testament regelen. Is zó gepiept. Bij ons in de familie is een tante overleden, en haar zoontje bleef achter als wees omdat zijn vader eerder al was overleden. Zonder geregeld testament is dat een vreselijk drama, bovenop het persoonlijk leed.

  Maar dat terzijde en als stukje ongevraagd advies :-). Hoort mi. zeker op nummer 1 in de prioriteitenlijst (samen met "voogdij" vraagstuk, wat je niet via de notaris hoeft te regelen maar wat gewoon gratis kan via het gezagsregister van de overheid. Er wel even van uitgaan dat ze hier hun zaakjes wel op orde hebben in tegenstelling tot GGD, RIVM, Belastingdienst, en nog wat dingetjes...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Testament staat ook zeker hoog op het lijstje!
   Voogdij wil ik toch ook geregeld hebben via testament. Ik ken inderdaad de gratis methode maar dat zal vooral een en/en optie worden.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts