135 euro netto meer salaris in Januari!

 Het salaris van Januari is weer gestort en we konden zien wat het effect van de wijzigingen in de heffingskortingen en inkomstenbelasting voor 2021 teweeg heeft gebracht in huize Luxe of Zuinig.

135 euro netto meer salaris in Januari!

Positief

Zoals ik al aangaf in de wijzigingen voor 2021 blogpost waren het gunstige wijzigingen die ook voor ons positief uitpakte. Zo zag ik afgelopen maand 80 euro meer verschijnen op mijn bankrekening! Dat is toch nog een eens een leuke verassing!
Helaas is niet alles gerelateerd aan de wijziging van de belastingen, want dit kwartaal krijgen wij ook een thuiswerkvergoeding van 25 euro netto. Wat inhoudt dat ik 55 euro erop vooruit ben gegaan door de wijzigingen

Voor vrouwlief geldt precies hetzelfde (op de thuiswerk vergoeding na) en aangezien ze nagenoeg hetzelfde salaris verdiend als ik zag zij een soortgelijk bedrag verschijnen.
Bij elkaar voor ons huishouden komt dat toch weer op 135 euro netto meer vrij te besteden geld uit.

Weinig voor hoeven doen

Hoewel ik niet alle wijzigingen in de belasting leuk vind, omdat ze meestal in ons nadeel zijn, is dit jaar een zeer positief jaar. En dat terwijl de effort voor deze wijziging nagenoeg 0 is geweest. Ik hou alleen mijn hart weer vast wat er volgend jaar gaat komen, en wat het voor impact allemaal gaat krijgen als de belasting daadwerkelijk omgevormd gaat worden.

Extra uitgaven?

Zoals een echte aspirant FO’er betaamd, wordt dit extraatje niet uitgegeven aan de eerstkomende nieuwe gadget. Nee deze zal netjes achterblijven op de rekening en hopelijk ook extra ingezet gaan worden om nieuw geld te genereren. Maar hierover later meer in een aparte blogpost!

De uitwerking van de volledige kosten, inkomen, vaste lasten en andere zaken zullen jullie nog even moeten wachten tot Maart! Dan is er weer een kwartaal update terug te vinden.

Hoe was jullie eerste salarisstrook van 2021?

Reacties

 1. +119 EUR voor mij, +54 voor vrouwlief. Totaal dus +173 EUR.
  Bij vrouwlief komt dit door belasting-aanpassingen, bij mij met name door 2% loonsverhoging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nice! Toch een leuke meevaller zo in januari.

   Verwijderen
  2. We waren niet ontevreden, dat klopt. Het kwam niet geheel onverwachts, dus ik had het al ingecalculeerd (letterlijk).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts