maandag 9 juli 2012

Vriendin heeft nieuwe baan!

Mijn vriendin heeft al een tijd geleden gezegd dat ze wat anders wil en is dan ook vol goede moed begonnen met solliciteren. Zeker in het huidige klimaat was de verwachting dat het wel wat langer zou gaan duren dan wij normaal gesproken gewend zijn. Maar niets was minder waar.....

Sollicitatie
Ze heeft gesolliciteerd bij 3 bedrijven en mocht bij alle drie meteen op bezoek! Dat was pluspunt 1, maar wat er vervolgens volgde was helemal mooi. Bij de eerste de beste sollicitatie kreeg ze al te horen dat ze het was geworden..... Ze heeft ook nog een tweede sollicitatie gedaan, maar de eerste baan was het meest aantrekkelijke waardoor het 3de bedrijf afgebeld moest worden....

2 weken
Binnen 2 weken had ze een nieuwe baan op WO niveau. Ik was verbaasd, trots en heel blij. Want we zagen er allebei een beetje tegenop omdat het een vaste baan was die ze moest opzeggen, en het normaal was dat er half jaars contracten worden gegeven. Gelukkig is hier gewoon netjes een jaarcontract afgegeven wat zeer positief is, en ook aangeeft dat je het met de juiste papieren prima mogelijk moet zijn om een baan te vinden. Ze heeft nu ook al meerdere jaren ervaring wat ook meehelpt want dat is iets waar we enkele jaren geleden tegenaan liepen. We hadden de opleidingen wel, maar ja die ervaring he!

Positief nieuws dus, en dat betekent ook een impact op ons huishoudboekje. Zoals eigenlijk altijd wel met een nieuwe baan betekent dit een salarisverhoging. Maar ook mogelijkheden voor meer bezuinigen!

De voordelen
Bezuinigen? Jazeker, want er zitten zeer mooie voorwaarden aan het contract. Een korte opsomming:

- Meer salaris per maand
- Bonus !
- Volledig vergoed Pensioen door werkgever

en dan de klapper waar ik heel blij van wordt:
- 50% ziektekosten (basis + aanvullende) bestaald door werkgever voor haar en haar partner (ik dus!)

Ongelooflijk... Maar dat laatste alleen al scheelt al 1000 euro per jaar. Daarnaast gaat ze er jaarlijks zeker 6000 euro op vooruit wat ik echt een enorm verschil vindt. Waarschijnlijk zelfs iets meer.

Je kan begrijpen, dit nieuws moest ik toch gaan vertellen aan iedereen. Want ik ben enorm trots! Ik zal binnenkort ook het huishoudboekje gaan updaten :)

14 opmerkingen:

 1. Super!! Van harte gefeliciteerd! Het klinkt superaantrekkelijk zeg. Geeft me goede moed om toch eens weer de stoute schoenen aan te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig nieuws, van harte gefeliciteerd! En een besparing!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo. Da's niet weinig!

  Gefeliciteerd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als de helft van je ziektekostenverzekering 1.000 euro per maand is dan zie ik nog wel een ander consuminderpuntje...

  LOL!

  Gefeliciteerd met de nieuwe leuke baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een positief verhaal! Dat klinkt heel anders dan de treurige berichten die ik op het moment lees in de kranten e.d. Superfijn voor je vriendin ook. In welke sector werkt je vriendin? Is die soms gevrijwaard van de effecten van de economische crisis?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel erg fijn. Alleen die 1000 ziektekosten per maand??? Je betaalt nu 231 pm met zijn 2en. Denk dat hier ergens een foutje in geslopen is. Misschien bedoel je per jaar?
  In ieder geval gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zijn goede berichten in deze tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is heel erg snel! Wat fijn zeg, om te hebben bereikt wat ze graag wilde.

  BeantwoordenVerwijderen