woensdag 18 juli 2012

Vakantie thuis, zeker niet goedkoop!

We zijn deze week heerlijk een weekje vrij, en ondanks het feit dat het niet erg lekker weer is, zijn we er wel lekker op uit getrokken en behoorlijk wat activiteiten gedaan.

We zijn er echter wel achter gekomen dat als je een consuminderaar bent je beter niet vrij kan zijn aangezien dit je een hoop geld kost! Want je hebt opeens tijd! Tijd om zaken te doen, dingen op te pakken, ergens heen te gaan, en vooral ook....... te winkelen! En ow ow ow, wat is winkelen duur af en toe zeker als je wat nodig hebt en ook nog eens gericht aan het shoppen bent.

Zo waren we vandaag een dagje naar onze hoofdstad toe om lekker te shoppen. We hadden speciaal gekozen voor een doordeweekse dag omdat het dan "rustiger" moest zijn... Maar niets is minder waar, en ik blijf mij verbazen over het feit hoeveel tasjes je ziet in de winkelstraat. Crisis of niet, maar ik heb het idee dat mensen in plaats van op vakantie nu hun geld uitgeven in de winkelstraat....

Terugkomend op mijn verhaal, dacht ik dus dat het rustig moest zijn, maar het zag zwart van de mensen ondanks het slechtere weer, en later ook nog eens de regen. We hadden meerder missies, zo was het voor mijn vriendin nieuwe, nette werk kleding. En ik moest nog wat overhemden en nieuwe nette schoenen. Tot onze verbazing was het overal uitverkoop, en als echte consuminderaar gaan je oren dan klapperen. Bij mijn vriendin ook die een enkele lingerie setjes heeft gekocht die normaal 229 euro!!! (ja je leest het goed, absurd!) kosten, echter nu bij elkaar 62,50 kostte! Een besparing van 72%! We waren er zo trots op. Ik had ook geluk met mijn schoenen. Een prachtig paar "Van Lier"schoenen van 150 euro, nu voor 110 euro. Toch weer 40 euro korting. Dan kan je nog steeds denken 110 euro voor schoenen wow.... Dat klopt, maar goede schoenen vind ik belangrijk, en ik moet erbij vermelden dat ik met mijn huidige schoenen ook alweer 3/4 jaar doe.... Zet dat af tegen deze prijs en dan is het niet meer zo heel duur. Want goedkope schoenen dien je vaak nieuw te kopen omdat ze sneller slijten!

Maar vakantie... Voor ons is het een dure hobby, want naast bovenstaande hebben we nog een aantal dingen, wilde we lunchen etc, etc. Natuurlijk ook nog de TV die we hebben gekocht van de week (en door het slechte weer ook behoorlijk veel naar hebben gekeken) en we vonden het allebei schrikbarend hard gaan....

Conclusie was, we moeten maar gauw weer gaan werken, dan kunnen we het ook niet uitgeven!

8 opmerkingen:

 1. Wij shoppen ook nooit (wegens tijdgebrek) en als we gaan shoppen, shoppen we ook heel gericht en lopen dan ook met relatief veel tassen...
  Mijn man koopt van Bommel schoenen voor zijn werk. Hij vindt ze kwalitatief beter dan Van Lier en ze blijven ook langer goed. Pakken en overhemden bij Mc Gregor.
  Dit klinkt waarschijnlijk duur, zeker voor een consuminderaar, maar door de kwaliteit ook veel duurzamer. Je hoeft minder vaak kleding, schoenen etc. te kopen, dus ook beter voor het milieu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dat is ook onze mentaliteit. In the long run ben je goedkoper uit en is het beter voor het milieu. Alleen de aankoopprijs is gewoon hoger.

   Verwijderen
 2. Werken is natuurlijk altijd goedkoper dan vakantie vieren, maar ach, als je weg was gegaan had dat ook geld gekost. Als je er maar van genoten hebt, toch?
  Manlief koopt ook vaak Van Lier-schoenen en doet er ook zeker drie jaar mee. Dan vind ik 110 euro echt niet te veel hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, vind ik ook niet ook al is het prijskaartje tuurlijk nog steeds veel :P

   Verwijderen
 3. Ook vrije tijd kost geld! Vertel mij wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik werk thuis en sinds ik thuis werk, merk ik dat ook wel. Veel meer tijd om dingen te kopen e.d. én het gaat natuurlijk harder met stroomverbruik. Aan de andere kant heb ik nu ook meer tijd om dingen wél te organiseren, dat scheelt ook geld. Ik heb inmiddels in ieder geval een zuinigere computer, dus hopelijk merken we dat ook. Blijft toch een kunst, lekker leven met minder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik werk ook vanuit huis.
  De kosten zijn bij mij ook aan de hoge kant maar ik probeer wel altijd bij outlet kleding en schoenen te kopen. Het scheelt toch...

  BeantwoordenVerwijderen