maandag 16 juli 2012

Impulsaankoop: Echt waar?!

Er is iets ergs gebeurd in huizen Luxe of zuinig.... We hebben namelijk zomaar een impulsaankoop gedaan.....

De motivatie
We gingen voor een familielid gisteren langs bij de Saturn bij ons in de buurt om te kijken voor een nieuwe radio waarbij luxe of zuinig zelf als expert werd ingezet om enig advies te geven. Iets waar ik altijd voor wordt misbruikt, maar wel altijd leuk vind om te doen. Dit alles ging dan ook perfect.

We zagen de tv's staan en persoonlijk vind ik dat altijd machtig mooie afdelingen waar de goedkoopste en duurste tv's altijd mooi staan uitgestald. Echter tot nu toe heb ik me nooit kunnen verleiden tot een aankoop, vanwege wat ik altijd zei, "Zolang onze oude tv het doet, hoef ik geen nieuwe". Tja, ik weet niet hoe het komt dat we gisteren zijn gezwicht, maar ik stond in de winkel en besloot er gewoon 1 mee te nemen....... Zonder reden, zonder motivatie, maar gewoon omdat ik er blijkbaar een enorme behoefte voor heb.....

Het oude magische beeld
Wat hebben we dan gekocht? Laat ik eerst even zien wat we hiervoor hadden voor tv. Namelijk een mooie Philips CRT breedbeeld 70 cm tv.
Oude TV 70 cm Breedbeeld
Toen was dit een mooie tv, (ongeveer 10+ jaar terug?) echter tegenwoordig zag je duidelijk verschil met de generatie tv's van nu. Bovendien weegt hij 60 kg ofzo en heeft hij nog een enorme toetert aan de achterzijde, wat altijd lastig was. Het nadeel wat we er nu mee hadden is dat het kastje waarop hij stond het amper meer hield en dus ook al was doorgebogen... Tja of dit genoeg redenen zijn geweest om hem te vervangen geen idee, maar hij staat er inmiddels niet meer.

De nieuwe aankoop
We hebben een Samsung "UE46ES6100" tv gekocht, en die ziet er zo uit:
Ik kan je vertellen dat is een behoorlijk upgrade en onze woonkamer ziet er dan ook meteen 25 jaar moderner uit. We hebben meteen een 117 cm tv gekocht omdat mijn vriendin de 102 cm (Ja i know, we zijn te verwend ) net even te klein vond. Het is dus een behoorlijk beest. En de schade? 1000 euro. We hebben zoals altijd nog onderhandeld en kregen er nog 79 euro vanaf in de winkel. Ik had mijn telefoon nog wel snel opgeladen om te kijken hoeveel de prijs bij internet shops was, en deze was duidelijk lager 839 als goedkoopste.... Maar toen ik de rating zag van al deze shops vond ik het niet waard om daarmee in zee te gaan.
Hij is dus wat duurder, maar we kunnen direct  (10 min rijden) terug als er wat mis mee is, en garantie is bij zo een grote keten nooit een probleem. Daar heb ik het dus graag voor over :)

Tevreden?
Ja, ik moet zeggen een impulsaankoop voelt goed. En deze helemaal, we hebben gisteren de hele middag/avond 1080i/720p (oftewel HD) filmpjes/series zitten kijken. (Die downloaden we altijd van internet) en nu kan je duidelijk het verschil zien tussen onze oude tv en de nieuwe, waarop HD dus niet mogelijk was.

Hopelijk zien jullie deze impulsaankoop door de vingers voor de meeste gierige blogger die altijd zei dat hij niet een nieuwe zou kopen :(

5 opmerkingen:

 1. Zo, zijn jullie helemaal up to date.
  En ik ben blij dat jij ook maar een gewone sterveling bent en zijn zwaktes heeft :)

  Niet al te vaak meegaan naar zulke winkels dus??? ;);0

  Wij doen het voorlopig nog gewoon met het bakbeest met toeter erachter. Zolang ie het doet, zeggen we dus ook altijd :) Was toen nog best een duur ding (ook 10 jaar geleden gekocht)! Ik hoop ook echt op dit moment dat ie het braaf blijft doen nu we blutter dan blut zijn:) We hebben nog zo'n toeter als reserve staan; mijn ouders zwichtten ook terwijl de oude het nog deed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ook nog zo'n oude...die uiteraard niet stuk te krijgen is...en nog een reserve op onze slaapkamer! (van mijn moeder gehad , die wel een groot flatscreen heeft). We willen ook dolgraag zo'n groot flatscreen...lossen toch liever onze hypotheek versneld af. Zaterdag hebben we ook een bezoek gebracht aan Saturn en mediamarkt, i.v.m. verjaardagscadeau jongste zoon. Ik begrijp dat je in de verleiding bent gebracht! Geniet van je nieuwe T.V.!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben er straks met samenwonen een over. En tja, dan gaat toch echt mijn bakbeest de deur uit. Vriend heeft een platte, wel een stuk kleiner, maar onze woonkamer is ook niet zo heel groot xD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet er maar van!

  Soms heb je dat zo: van die impulsaankopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij is wel schitterend mooi zeg! Ik kan me voorstellen dat je daarvoor bezweek. En blijkbaar was er een onderliggende behoefte, anders was je niet in de verleiding gekomen. En soms moet je jezelf ook iets toestaan vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen