vrijdag 13 juli 2012

Rente per kwartaal

Het kwartaal is weer over en ik was helemaal vergeten dat bij Moneyou de rente per kwartaal wordt uitbetaald! Ik kwam dan ook tot een aangename verassing toen ik inlogde op deze rekening en een mooi bedrag erbij zag staan!

Rente per kwartaal een super uitvinding
Bovenstaande quote was wat ik dacht en is eigenlijk nog steeds wat ik ervan vindt. Voor ons als consument is rente per kwartaal niet alleen handig, want je hoeft niet een jaar te wachten maar ook nog eens voordelig want je kan rente op rente ontvangen. In feite verdien je dus meer per jaar door alleen deze toepassing. Uiteraard is het niet heel veel euro meer, maar goed wij als consuminderaars vinden elk beetje meer natuurlijk altijd meteen een voordeel nietwaar!

Waarom doet iedereen het dan niet?
Ik denk dat hieraan twee punten ten grondslag liggen. (dit is slechts mijn persoonlijke mening en is nergens op gebaseerd)
- Rente op rente voor consumenten steken ze liever in eigen zak.(voor ons scheelt het een paar euro, maar alles bij elkaar kan het flink oplopen)
- Rente per kwartaal is minder om uit te keren en zorgt voor administratieve rompslomp

Het liefst zou ik zelfs zeggen dat elke bank dit moet gaan invoeren al is het alleen maar voor het extraatje wat de mensen hierdoor per kwartaal krijgen in plaats van jaarlijks! Is ook weer goed voor de economie om uit te geven!

3 opmerkingen:

 1. ik krijg elke maand rente en ik ben elke maand weer blij.
  groet, kim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uiteindelijk moet je kijken naar effectieve rente op jaarbasis en daarbij houd je bank weer rekening met het rente op rente effect en maakt het dus niets uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Centraal Beheer geeft elke maand rente.

  BeantwoordenVerwijderen