zondag 8 juli 2012

Spaarrekening update

Gezamenlijke spaarrekening


Afgelopen maand hebben we naast de uitgaven uiteraard ook weer goed gespaard. Zo is er wederom 500 euro bijgekomen!  Hierdoor komen we op een bedrag van 6500 euro van de 10.000. Het voelt gewoon heel goed dat we dit hele jaar nog 0 euro van deze rekeningen hebben hoeven af te halen en deze elke maand netjes groeit.

Gezamenlijke spaarrekening in getallen

Gezamenlijke spaarrekening in grafiek

Persoonlijke spaarrekening

Uiteraard hebben we zelf ook nog vorige maand gespaard, en dat was weer een succesmaand kan ik stellen.

Luxe en zuinig: +750 euro
Partner:           + 750 euro
Gezamenlijke:  +500 euro

Totaal:            + 2000 euro


Dat is een smak geld wat we in de maand juni hebben kunnen sparen. Aankomende maand zal het weer normalere waardes zijn en uitkomen op 1500 euro. (als er geen gekke uitgaven bijkomen althans.
Hoe is het bij jullie?

13 opmerkingen:

 1. Als wij nou eens van mijn doel-budget rondkwamen, zaten we op 1000 euro sparen ... dat halen we bij lange na niet. Ben al blij als we onze schuld aan familie dit jaar aflossen!

  Maar jullie zijn met sparen echt op dreef!

  In verhouding geven we meer uit en sparen minder! Jammer. Maar sommige luxe willen we ons niet ontzeggen zoals biologisch eten enzo! En uitgaan en hobbies. Dat is nou net de reden waarom ik zoveel mogelijk probeer te besparen waar het geen pijn doet. Voelen jullie je nooit te kort gedaan. Wil je vriendin nooit iets van luxe of voor de heb. Mag je je gelukkig mee prijzen. Ik wil soms wel eens wat. Ik heb geen interessant sociaal leven, dus ik gun ik mezelf andere dingen, net zoveel als mijn mannetje uitgeeft aan stappen met de maten ;)

  Ik klaag niet. Maar ik vind jullie wel erg spartaans. Ik héb spartaans geleefd vroeger, maar dat vond ik niet leuk ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We leven op zich niet heel spartaans. Echter hebben we ook niet veel dat we uitgeven. Uiteten doen we niet vaak, maar meer omdat we zelf eten koken leuk vinden om te doen. Stappen doen we niet, maar dat vinden we ook niet leuk..... Wel met vrienden enzo maar dat hoeft niet veel geld te kosten natuurlijk.

   Verwijderen
 2. blijf me erover verbazen dat mensen hier bedragen vn spaarrekeningen neerzetten, zou ik zelf nooit doen, want niet iedereen hoeft te weten hoe mijn financien in elkaar zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze spaarrekening is verder niet echt spannend aangezien het om een gezamenlijke spaarrekening gaat, en enkel als buffer voor onvoorziene zaken geldt. Mijn persoonlijke spaarrekening zal ik ook nooit openbaar maken.

   Verwijderen
  2. Nou, dan wek mijn wel mijn nieuwsgierigheid, natuurlijk!;) Zo jong en dan al vermogend!

   hahaha....

   Verwijderen
  3. haha, ja dat begrijp ik, maar helaas is dat wel echt persoonlijk. Vandaar dat ik alleen maar neerzet wat we nu maandelijks sparen. Voordeel is dat we in onze jongeren jaren enorm veel hebben kunnen sparen en daar nu de vruchten van plukken. Echter zoals altijd, dat is gewoon echt te persoonlijk om hier mee te delen.

   Verwijderen
 3. Ik heb daar zelf ook niet zoveel problemen mee om bedragen bekend te maken. Wat moeten ze ermee? Ik vind het juist wel leuk om te vergelijken met anderen, wat kunnen zij sparen en wat kunnen wij evt. sparen. Merk bij ons in de vriendengroep dat hier ook heel verschillend over gedacht (en gespaard) word.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact. Dit is op zich niet echt spannend ofzo. Zoals ik hierboven ook zei, sommige bedragen zijn wel erg persoonlijk, maar de meeste zoals de gezamenlijke spaarrekening is een rekening die we pas hebben sinds we een huis hebben.... Tja hoeveel iemand daar op heb staan? Bovendien kent niemand mij (hoop ik dan maar)

   Verwijderen
 4. Uit eten doen we ook niet vaak. Mijn mannen eten liever wat ik serveer ;)
  Maar stappen doen we nog regelmatig en ook concerten is één van onze (gezamenlijke) hobbies. We hebben ook nogal wat andere liefhebberijen en dat is de reden dat ik liever op andere posten bespaar dan dat dus.
  Ik klaag niet. Vergeleken met de mensen om me heen hebben we namelijk welliswaar een absoluut lager inkomen maar wel meer 'ruimte' tussen vaste lasten en vrij besteedbaar inkomen omdat we goedkoper wonen, geen tweede auto hebben, geen kinderopvang en overblijf hoeven te betalen en geen representatieve kleding hoeven te kopen ed.
  Dat maakt die hobbies mogelijk. Maar soms droom ik van een dikke buffer. Zo eentje waardoor je je nooit meer ergens zorgen over hoeft te maken qua geld!
  Maar dat komt vast wel een keertje goed als ik zie hoeveel we overhouden met een beetje goede wil als we beide 'braaf' zijn!
  Maar ik kan mensen die dat zonder een traan laten kunnen soms wel een beetje benijden. Los van het inkomen, dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zal je altijd zorgen moeten maken om geld. Of je nu wel of niet vermogend bent. Aan de ene kant omdat je het mist. Aan de andere kant omdat je het juist moet beheren en dat tijd kost. Aan het eind van de rit blijft hetzelfde gelden.... Je kan het maar 1x uitgeven.

   Verwijderen
 5. Geweldig dat het jullie lukt om zoveel te sparen! Een voorbeeld voor veel jongeren!!!
  Iedereen heeft z'n eigen genoegpunt wat betreft consuminderen. (als reaktie op bovenstaande reakties)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klopt, we hebben dit jaar moet ik zeggen ook wel echt weinig uitgegeven aan zaken. Hoe het komt? Geen idee, we zitten nu echter wle te kijken voor een nieuwe inrichting/verbouwing en geloof me. Daar wordt niet op bezuinigd en is bovenstaande buffer slechts een klein deel!

   Verwijderen
  2. Dat is wel heel verstandig om niet te bezuinigen op bouwmaterialen, kan ik je ervaring vertellen! Op inrichting hebben we een kapitaal bezuinigd toen we gingen samen wonen: bijna alles is tweedehands. Omdat we een oud huis hebben, misstaat het niet eens. Altijd positieve reacties als mensen er iets over zeggen ;) We hebben het wel zorgvuldig uitgezocht en gecombineerd. Ik koop bijna nooit hebbedingen voor het huis. Dat kan ik dan weer goed laten! Maar verbouwen moet je goed doen. Dan ben je één keer klaar voor de komende 30 jaar. Is wel zo prettig. Ook niet trappen in stunters op internet. Ga voor de lokale degelijke firma's waar de tegelzetter zelf de offerte voor je opstelt en geen gladde praatjesmaker in pak bij je thuis komt!

   Verwijderen