Best gelezen blogposts van januari 2024

Januari zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in januari.  

Best gelezen blogposts van april 2022
Veel leesplezier!

Het huishoudboekje kan dit kwartaal natuurlijk ook weer niet ontbreken met een update. Zoals altijd, laten we beginnen met het overzicht.

2. Zomervakantie 2024
Het heeft even geduurd, maar het is gebeurd. We hebben een zomervakantie geboekt voor 2024!

Luxe of Zuinig heeft het al een aantal keer gemeld maar heeft nu het heft in handen genomen. Wordt het niet eens tijd om afscheid te nemen van DeGiro (wat ik al langer wilde natuurlijk) en volledig over te gaan naar NT en Meesman? Alle voorbereidingen waren al gestart en mijn keuze zou plaatsvinden na het laatste kwartaal dividend van VWRL wat 15 december was. Wat heb ik besloten en hoe heb ik het aangepakt?

Luxe of Zuinig heeft lang erover nagedacht maar nu is het zover we gaan aan de zonnepanelen en de airco. Wat is er veranderd?

5. Q4 2023 - Persoonlijke savingsrate
Ahhh de persoonlijke savingsrate! Hoe staat het ervoor na het vierde kwartaal van 2023? Net zoals alle andere jaren is in dit laatste kwartaal het jaaroverzicht terug te vinden. Hoe is het ons afgelopen jaar vergaan en hoe verhoudt zich dat ten op zichtte van andere jaren. Maar nu eerst zoals altijd eerst weer het overzicht!

P.s. de volgende post en tabel is gebaseerd op alleen Luxe of Zuinig zijn lopende betaalrekening en niet op vrouwlief of de gezamenlijke rekening. Hierover volgt een ander verslag die éénmaal per jaar wordt bijgehouden.

6. Q4 2023 - Beleggingen
De laatste update alweer in de kwartaalupdate ronde en traditioneel is deze de beleggingsupdate. Hoe is het gegaan afgelopen kwartaal. Laten we weer beginnen met een overzicht.

p.s. de cijfers zijn gebaseerd op Luxe of Zuinig zijn eigen aandelen potje. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de andere beleggingspotten binnen het gezin. Bovendien zit hier ook geen pensioenpotten in verwerkt.

7. #4 2023 - Sportupdate
Hier is hij dan, voor vele een doorn in het oog voor een finance blog, maar voor mij een absoluut heerlijk moment om eens te kijken hoe het met mij gaat. Ik wil hier een kwartaallijks ding van maken en daarom vandaag update #4 van het jaar. Lees update #1 hier , update #2 hier en update #3 hier. Hoe staat het ervoor na een jaar van sporten?

We bevinden ons in de winter en het vierde kwartaal van het jaar is voorbij. Hoe staat ons energieverbruik ervoor in een turbulent jaar van de energieprijzen. Met andere woorden het is tijd om de kwartaalcijfers te gaan bekijken van Q4 2023. Zoals altijd eerst weer het overzicht

In december kon ik melden dat we net niet de €1000 aan hadden getikt met de marktplaats verkopen maar dat het de verwachting was dat dit in het eerste kwartaal toch wel eens ging gebeuren! Nou het is zover hoor! En dat al in januari! De nieuwe strategie hielp hier wel bij moeten we zeggen.

Het vierde kwartaal van 2023 zit er ook alweer op. Net zoals alle andere kwartalen is het weer voorbij gevlogen. Dat houdt ook weer in dat we kunnen beginnen met het cijfergeweld in januari en het jaar kunnen gaan opmaken! Hoe is het ons afgelopen jaar vergaan? Traditioneel te beginnen met de autokosten. Hoe staan we ervoor met de autokosten? Zijn we meer gaan rijden? Hebben we meer onderhoud? En wat zijn de verwachtingen voor het eerste kwartaal?

Laten we snel beginnen met het overzicht

Reacties

Populaire posts