Tijdelijke actie Leaseplanbank - Depositosparen

 Ik kreeg van de week een mailtje van Leaseplanbank dat ze een, in mijn ogen, best interessante actie hadden voor depositosparen waar ik sowieso al naar op zoek was doordat groen sparen minder aantrekkelijk wordt. Laten we eens kijken wat ze aanbieden.

Deposito rente

Van 5 februari tot 23 februari bied Leaseplan bank een bonus rente (een term die je de laatste jaren toch niet vaak hoort) op twee van zijn deposito’s. 

- 1 jaar deposito : 2.75% —> + 0.25% —> 3.00%
- 2 jaar deposito : 2.80% —> + 0.50% —> 3,30%

Zoals ik in de post van groen sparen aangaf heb ik minimaal een rente van 2,77% nodig. Ik zit daarbij al met een spaarrekening bij Leaseplan Bank en dit vind ik, zeker gezien de rente waarschijnlijk weer een stapje terug gaat doen. Best een acceptabel percentage voor de huidige markt en de kans dat de rente juist weer gaat dalen op korte termijn (assumptie en vermoeden vanuit mijn kant)

Simpele keuze

Daarom heb ik een simpele keuze kunnen maken en besloten een deposito rekening te openen voor 2 jaar. Daarmee weet ik in ieder geval zeker dat ik 3,30%  voor de komende 2 jaar zal krijgen. 

Ik ben er tevreden mee!

Reacties

Jouw Geldreis zei…
Dat snap ik! Het is een mooi rentepercentage, zeker voor de looptijd van twee jaar. Dank voor de tip, ik ga me er ook eens in verdiepen.
Mr Groeigeld zei…
Bedankt voor de tip, voor een Nederlandse bank zijn dat aardige percentages.
Barbara zei…
Bedankt voor de tip! Ook gedaan voor 2 jaar
Alles staat vast. Bunq voor auto en dat geeft fijne rente. Alleen onderhoud reserveer ik op Leaseplanbank. Ik heb het mailtje gemist. Dus dank voor dit blogje. Dan nog diverse potjes bij ASN bank. Auto is het spaardoel nu. Inmiddels aangegroeid tot een Mercedes of zo,
Adriaan zei…
Hallo Luxe of zuinig,

Als je een beetje Frans kan is een Livret A of niet verkeerd. Dit is een spaarrekening bij Franse banken waar de overheid de rente van bepaald. Deze staat nu op 3%. Geen kosten, geen minimale inleg en ook staat het geld niet vast.

Wel een maximum van geloof ik 23k.

Populaire posts