Zonnepanelen en airco geplaatst!

 Luxe of Zuinig heeft er voor zijn gevoel erg lang op gewacht, maar de realiteit is dat het minder dan een maand was al voelde het langer. Maar de zonnepanelen en airco zijn geplaatst! 

Blog in de greep van deze aanschaf

Het zal je niet ontgaan zijn de afgelopen tijd, maar Luxe of Zuinig heeft nogal wat blogjes over dit onderwerp geschreven. Dit zal dan ook voorlopig de laatste zijn, hierna ga ik het weer over andere dingen hebben. Hoewel, op financieel vlak zijn de berekeningen natuurlijk behoorlijk substantieel, zowel in aanschafkosten (11K) als jaarlijkse verdiensten (honderden euro’s) dat het ook niet misplaatst is op een financieel blog.

Installatie

De installatie verliep…. Moeizaam. We hadden zes mensen over de vloer en dat was nodig ook, want het was passen en meten. Halverwege de dag merkte ik al dat ze het niet gingen redden ook al hadden ze zelf er all vertrouwen in dat het wel ging lukken. Ik had er een hard hoofd in. En dat bleek ook wel wel want net op het moment dat de airco bijna klaar was en de twee mensen van de airco extra konden gaan helpen bij de zonnepaneel installatie kregen we bezoek van de arbo inspectie….. Iemand had geklaagd over de methode van werken en er kwam ook daadwerkelijk iemand langs die helaas het niet vond voldoen aan de eisen en eiste dat het werk stil werd gelegd tot ze konden aantonen dat ze weer verder mochten.
Nog nooit meegemaakt, maar dit heeft erin geresulteerd dat ze 2,5 uur aan het overleggen en zorgen dat ze aan de eisen voldoen voordat ze weer door mochten. Uiteraard weet je dat je dan niet het af kan krijgen. En dat bleek dan ook zo te zijn. Want hoewel ze door zijn gegaan tot 19:30 was er nog zeker voor 2-3 uur aan werk wat ze zelf nu ook inzagen dat dit niet meer ging werken.
De werkzaamheden zijn dus niet op dezelfde dag afgerond helaas. Maar twee dagen later wel. Het was daarmee toch weer een interessante dag, die er helaas voor het bedrijf ook voor heeft gezorgd dat ze een gepeperde rekening gaan krijgen. Het zei zo.

In bedrijf stelling

Inmiddels is alles in bedrijf en snort de airco ook om de zolderverdieping op temperatuur te houden. De afgelopen twee dagen heb ik  8 kWh opgewekt (ondanks heel veel bewolking, regen) en 40% zelf verbruikt. En alles is aangesloten op de Home Assistant.
Op naar een goede lente met veel zonneschijn en een zien wat mijn systeem kan leveren op goede dagen.

Reacties

Meer door minder zei…
Op zich natuurlijk een goede actie er zal er maar één van het dak afvallen. Ik heb zelf ook weleens een bedrijf verboden om verder te gaan omdat ze super onveilig wilde werken op het dak. (zonder beschermingsmiddelen via het dakraam wat aan de schoorsteen doen. Echt niet!!).
Ben je tevreden over het geleverde werk?
Zeker. Alles is goed en volgens specificatie aangesloten en de eerste dagen werkt alles prima. Geen klachten tot op heden

Populaire posts