Maandelijkse rente uitbetaling bij ING vanaf 1 juli

Vorige maand keek ik in mijn bankieren app van de ING en zag ik opeens dat er rare bedragen waren die op mijn spaarrekening stonden. Ik hou van afgeronde bedragen, dus bedragen achter de komma klopte niet met mijn verwachting. Na een korte inspectie zag ik dat de ING opeens rente uitbetaald heeft op 1 juli. Vreemd want dat doen ze altijd maar 1x per jaar op 1 december. Maar wellicht is dat gewijzigd. Ik heb er althans geen melding van ontvangen.

Maandelijkse rente uitbetaling door ING op de spaarrekening


Fast forward naar Augustus

1 augustus was het weer zover. Er werd rente bijgeschreven op de spaarrekeningen. Ik ben dus even gaan uitzoeken of ik iets gemist heb en het blijkt dat ik inderdaad een bericht heb gemist. Op 22 april 2020 heb ik een bericht ontvangen van de ING dat ze vanaf nu negatieve rentes kunnen gaan hanteren (wat ze ook doen voor bedragen boven de miljoen en vanaf 1 januari voor bedragen boven de 250.000 euro)

In de kleine letters staat erbij dat ze per 1 juli ook maandelijks deze rentes gaan verwerken. Een stukje verder naar beneden staat het ook nog netjes uitgelegd dat dit inderdaad wijzigt van jaarlijks naar maandelijks. 

Allereerst was ik verbaasd dat ik dit compleet gemist had (de negatieve rente had ik wel gelezen) maar blijkbaar had ik de rest van het bericht niet gelezen of genegeerd. Dit houdt ook in dat mijn “lichte” OCD tik om alle bedragen op een mooi bedrag te zetten bij deze echt afgekicked moeten gaan worden, want anders wordt het een maandelijkse activiteit.

Alleen jammer dat ze dit niet ook deden toen de rente op 4% stond ;-) Dan hadden we mooie rente op rente gehad op maand basis, maar iets zegt mij dat ze het weer terugbrengen naar jaarlijks als we ooit nog mogen meemaken dat de rente zo hoog komt te staan.

Was ik de enige die dit bericht niet goed gelezen had?

Reacties

 1. Jij bent niet de enige, mij is het ook ontgaan. Wel het bericht van de negatieve rente maar verder heb ik niet gelezen. Dus weer een reminder om alles te lezen! Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze ontwikkeling had ik ook gemist, maar vanuit de bank bezien snap ik het wel, want dan kan je iedere maand geld innen wanneer iemand €250.000 of meer op de spaarrekening heeft staan. De kans dat die situatie is groter dan de oorspronkelijke peildatum.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je zeker een punt, maar de aantallen met zulke bedragen zijn zo klein dat het geen vetpot voor de ING zal zijn.

   Verwijderen
 3. Had t bericht ook gemist idd. Heb 2 spaarrekeningen met ronde bedragen.. Maak elke maand die rente over naar de betaalrekening... 😂

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grr, nu moet ik kiezen tussen mijn betaalrekening vervuilen met allemaal stortingen van een paar centen, of een onafgerond getal op mijn spaarrekeningen hebben staan...
  Ik wil 0 rente!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Be careful what you wish for. Die 0% zal denk ik niet lang meer op zich laten wachten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts