woensdag 2 oktober 2013

Uitgaven op een rij *September*

September is weer voorbij en daarbij horen natuurlijk de statistieken bij. Het was een rare maand september want de kosten in deze maand waren exorbitant hoog! Er zijn gelukkig logische verklaringen voor, maar het is wel duidelijk dat we eens onze spaarrekeningen moeten gaan bijvullen.
Allereerst, zoals altijd het overzicht.
Uitgaven op een rij van september

Eten

Het is ongelooflijk. Vorige maand meldde ik nog dat we de laatste 3 maanden zwaar over budget zijn gegaan en deze maand zijn onder het budget van 200 euro. Ik heb er eigenlijk ook geen verklaring voor. We hebben niet goedkopere aankopen gedaan of veel weggeweest. Onverklaarbaar dus. Deze maand moeten we dus nog maar eens kijken of het een eenmalig iets is, of dat er een trend in te ontdekken is. Voor nu ben ik hem namelijk helemaal kwijt.

Aankopen

Aankopen zijn deze maand iets hoger dan normaal. De reden hiervoor is de aankoop van een nieuwe laptop. Deze hadden we echter al ingecalculeerd in deze maand dus echt een verassing was het niet.Haal daar 955 euro vanaf en we hebben deze maand heel weinig maar daadwerkelijk uitgegeven! Onder de 100 euro zelfs! Positief dus!

Rekeningen

Zoals elke maand. Niets bijzonders. Ik kan er wel bij melden dat de rekeningen dus netjes onder controle zijn en er geen gekke uitschieters bij zitten. Toch iets om trots op te zijn!

Auto

Tja, ook deze kosten zijn deze maand erg hoog. Dit kwam doordat onze auto een grote beurt moest krijgen. Dit heeft ons 391 euro gekost. Daarnaast hadden we nog 3x benzine getankt wat neerkomt op ongeveer 180 euro. Een dure auto maand dus. Maar we zitten er nu wel weer veilig bij!

Huis

De afbetaling van de kozijnen was ook deze maand. Doordat ze nog niet helemaal klaar zijn is dit nog niet het volledige bedrag. Er staat nog een bedrag van 2500 euro open en ik verwacht dat we deze in oktober moeten gaan betalen. Of laat ik het zo zeggen, ik hoop dat we het in oktober gaan betalen want dat betekend dat ze klaar zijn!

Vakantie

Ook een mutatie op het vakje vakantie. We hebben vliegtickets gekocht met de KLM werelddeals naar Rome toe. We hebben besloten met het behalen van ons spaardoel van 10.000 euro op de gezamelijke rekening dat daar ook wel wat tegenover mag staan. Dus hebben we onszelf getrakteerd op een lang weekend in Rome. Luxe of zuinig was luxe of zuinig niet als hij na het aflopen van de dealweken niet even naar de prijs keek. Het bleek dat we de tickets 150 euro goedkoper hebben door de werelddeals. Toch mooi meegenomen. Het hotel moet er nog wel bij komen, maar dat rekenen we daar pas af en natuurlijk op de creditcard. Dit zal dus pas in december worden afgeschreven. Nog een eindje weg dus.

Uitgaven in percentages per post

Uitgaven 2013 per post in percentages

Net als vorige maand een plaatje ter illustratie. Waar het vorige maand slechts 22% van de totale uitgaven aan het huis was, is dit nu gestegen naar een niet onverwachte 40% van de uitgaven! Niet heel gek. Maar hierdoor zijn de rest van de posten wel erg klein percentueel aan het worden. Een ding is zeker we hebben geen moeite om te investeren in ons huis!2 opmerkingen:

 1. Jullie zijn goed bezig hoor! Wij een abo bij mywheels en zitten gelukkig niet met onverwachte kosten voor een auto. Je kunt bij mywheels ook je auto in de verhuur zetten, misschien een idee om ook nog wat terug te krijgen van de kosten voor je auto?
  Wat voor ramen heb je er precies in laten zetten? Ik ben me aan het oriënteren op nieuwe kozijnen en ik krijg de indruk dat ze maar wat vragen. Dat er veel kaf tussen het koren zit bij dit soort bedrijven!
  Wij hebben ook gebruik gemaakt van de werelddeals van de KLM en tickets gekocht voor een reisje naar onze zoon op Aruba. Scheelde ruim 200,- per persoon!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er wel eens over gedacht om de auto te verhuren aangezien hij bij ons vaker staat te nietsen. Maar wij gebruiken vaak de auto op momenten die we niet plannen, dan moet hij er natuurlijk wel staan!

   Aangaande je vragen over de ramen. Ik heb hier dit stukje over geschreven in de volgende blogpost:
   http://luxeofzuinig.blogspot.nl/2013/09/missie-huis-beter-isoleren-deel-7.html

   Voor nog meer informatie kan je hier terecht:
   http://luxeofzuinig.blogspot.nl/p/missie-huis-beter-isoleren.html

   Mocht je nog vragen hebben hierna hoor ik die uiteraard graag :)

   Verwijderen