Q1 2023 - Beleggingen

De laatste update alweer in de kwartaalupdate ronde en traditioneel is deze de beleggingsupdate. Hoe is het gegaan afgelopen kwartaal. Laten we weer beginnen met een overzicht.

p.s. de cijfers zijn gebaseerd op Luxe of Zuinig zijn eigen aandelen potje. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de andere beleggingspotten binnen het gezin. Bovendien zit hier ook geen pensioenpotten in verwerkt.

Q1 2023 - Beleggingen

Q1 vs Q4

Het eerste kwartaal van 2023 gaat weer de boeken in als een positief kwartaal. De beurzen stegen weer en we zien de dip in Q4 weer helemaal wegtrekken. De vraag is of dit aanblijft trekken of niet. Door deze stijging zijn we ook voorbij de €250.000 in waarde gevlogen en zien we de eindteller staan op €261.461. Dit kwartaal zijn we dan ook €24.000 gestegen in waarde. Van deze stijging is de grootste stijging ten gevolge van de inleg van €17.000. Desondanks is ons papieren vermogen puur in rendement in drie maanden tijd toch met €7.000 gestegen. Een mooie stijging!

Verder mochten we in maart ook weer een dividend uitkering krijgen vanuit VWRL. Uiteindelijk is dit neergekomen op een bedrag van €452,43 wat €158 meer is dan vorig jaar bij deze dividend uitkering. Wel zal het waarschijnlijk het laatste jaar zijn dat we kwartaal uitkeringen krijgen door mijn aankomende strategie. Ik geniet er dus nog even van. 

Verder zijn er geen spannende zaken geweest dit kwartaal afgezien van de extra inleg door de uitbetaalde bonus.

Vooruitblik naar Q2 2022

Aankomend kwartaal verwacht ik wederom geen spannende zaken. Wellicht dat ik ook het vakantiegeld ga gebruiken om een extra inleg te doen, maar daar ben ik nog niet helemaal zeker van. Dit ligt er ook aan hoe het straks gaat met de inkomsten kant en of er genoeg geld beschikbaar zal zijn op de lopende rekening. Dat wordt daarmee een mooie berekening.

Verder mogen we ook weer dividend verwachten vanuit VWRL en Meesman waarmee er een leuk extraatje bij zal komen in de vorm van extra aandelen. Het wordt dus waarschijnlijk een saai, maar toch ook mooi kwartaal.

Hoe is het met jullie kwartaal gegaan?

Q1 2023 gerelateerde posts

Q1 2023 - Autokosten

Q1 2023 - Persoonlijke savingsrate

Q1 2023 - Huishoudboekje

Q1 2023 - Energiekosten

Q1 2023 - Beleggingen

Reacties

Mr Groeigeld zei…
Ons kwartaal was prima. Zo te zien aan de grafiek hebben jullie ook last van de kwakkelende beurs: je hebt meer ingelegd, maar ziet dit niet terug in stijging van je waarde. Daardoor komt de inleg steeds dichter bij de waarde, is dat niet iets waar je je zorgen over maakt?
Zeker, de beurs en zijn grillen zie je duidelijk erin terug. Maar zorgen erom maken? Zeker niet, de economie en inflatie zie je terug in de bedrijfscijfers en de bedrijfcijfers volgen weer de economie. Met andere woorden je volgt de trends en ik blijf geloven in een opwaartse trend.
Als dat uitkomt dan zal je straks een zweepeffect hebben op je investeringen waardoor het juist wordt verstrekt en de “winst” ook snel zal stijgen.
Bovendien heb ik de laatste tijd veel “extra” ingelegd waardoor daarop nog geen winst te zien is.

Populaire posts