Missie “ontspullen” op de goede weg

In juni begon ik aan een nieuwe missie in huize Luxe of Zuinig. Namelijk aan de missie “ontspullen”. Inmiddels zijn we twee maanden verder, hoe staat het ervoor?

Missie “ontspullen” op goede weg

Grote woorden en actie

Vol goede moed schreef ik in de vorige blogpost dat we meteen de volgende dag aan de gang zouden gaan om de kasten e.d. Te gaan opruimen. En warempel dat heeft Luxe of Zuinig ook echt gedaan. Muziekje aan, dochterlief erbij (op haar manier goed geholpen) en zo is vrouwlief in de ene kamer aan de gang gegaan en ik met dochter in de andere kamer. 
Het verbaasde mij hoe goed het werkte, en het verbaasde mij toch, ook al wist ik dat natuurlijk allang, dat we best veel spullen hadden staan die weg konden. Maar ook dat we een hoop dozen nog hadden van producten die we al langer dan twee jaar in ons bezit hadden. 
Het was zelfs zo erg dat de doos van de tv beneden ook nog steeds in ons bezit was. Die tv komt uit 2013/2014 en ligt daarmee al 7/8 jaar op dezelfde plek…… 
Tja, ik had altijd als regel dat na twee jaar de dozen weg konden vanwege garantie, maar zo zie je maar als je het goed opbergt en het ligt niet in de weg dan kan het zomaar voor een veel langere periode ergens blijven liggen.

Nuttige opbrengst

Maar naast dit soort zaken die allang al weg konden hebben we ook nog een heleboel spullen gevonden die ook al vele jaren liggen te liggen in de kast zonder dat iemand het gebruikt. Tijd dus om deze spullen te gaan verkopen. 
Zo gezegd zo gedaan en daarmee zijn tien advertenties op marktplaats geboren. Van vaste telefoon toestellen tot routers en van melkopschuimers tot fitness spullen. Allemaal zaken die nog prima functioneerde en zonde was om weg te gooien.
Het resultaat van de verkoop was op zijn zachtst gezegd….. Teleurstellend. Wel geteld één advertentie is verkocht voor het geweldige bedrag van 5 euro. De overige advertenties lijkt niemand in geintresseerd te zijn. Niet omdat ik de hoofdprijs vraag, het staat op doe een goed bod, maar waarschijnlijk dat gewoon niemand interesse erin heeft. 
Gezien advertenties drie maanden op Marktplaats kunnen blijven laat ik ze ook die periode erop staan. Als er dan geen kopers zijn gevonden dan is het tijd voor de andere optie. Namelijk het gratis weggeven. Ik vind het persoonlijk namelijk doodzonde om het naar de stort te brengen als het prima functionerende zaken zijn. Dan maak ik liever iemand er blij mee dit het nodig heeft. 

Minder nuttige opbrengst

Ook hadden we natuurlijk minder nuttige opbrengst. Heel veel dozen konden weg naar het oudpapier wat mij de nodige tripjes naar de afvalbak heeft opgeleverd. Maar wat ik ook nog tegen kwam was bouwmateriaal, halve stucplaten, nog een aangebroken rol isolatiemateriaal, piepschuim van de verpakkingen, veel plastic. En ook spullen die gewoon echt kapot waren of “op”. Al deze spullen zijn in al onze wijsheid toch op zolder beland en daarna aan hun lot overgelaten. Ongetwijfeld met het idee dat het “nog wel eens nuttig zou zijn” waar je toen ook al dacht, dat je het nooit meer zou gebruiken.
Hoe het ook zei, uiteindelijk was het zoveel bij elkaar dat we toch een auto vol hebben gekregen om naar de stort te rijden. Dit hebben we dan ook meteen gedaan, want weg is weg en verplaatsen heeft niemand wat aan.

Nog lang niet klaar

En daarmee liggen we eigenlijk prima op schema. De zolderkamers zien er weer een stuk netter uit, op de spullen die verkocht moeten worden via marktplaats na dan, en we hebben behoorlijk wat ruimte nu over. Dit houdt in dat de volgende missie is dat we het opnieuw kunnen gaan indelen en eens kunnen kijken of we de ruimte ook de ruimte kunnen houden, of misschien nog een keer met een tweede lichting door de ruimte heen kunnen gaan.
Ook bied het ruimte om op de eerste verdieping/benedenverdieping wat dingen te kunnen gaan verplaatsen naar zolder als dat nodig mocht blijken te zijn. Er is nu in ieder geval ruimte ontstaan waar we wat mee kunnen doen en daar ben ik eigenlijk harstikke blij mee. Het kost wat tijd, maar het ruimt goed op!

Hebben jullie meer geluk met marktplaats verkopen?

Reacties

Nee, ik ben er helaas heel slecht in. Niemand wil onze spullen hebben... Snif.
Heerlijke inspiratie, nu ik minder ga bloggen wordt dit mijn missie. Bij ons is Marktplaats ook een ding. Soms in eens verkoop je een aantal dingen en dan tijden niets. Heel erg herkenbaar.
Ellen1979 zei…
Marktplaats wilde bij ons ook niet meer. Wij hebben een kringloopwinkel met een goed doel in de buurt. Alles dat redelijk is of beter nemen ze aan. En daar gaat nu alles naartoe. Ook de spullen die op marktplaats misschien nog 15 euro zou opbrengen. In de kringloop vangen ze soms wel 45 euro. Zo levert het iemand die het echt kan gebruiken en het goede doel allemaal wat op. Wordt ik heel blij van. En scheelt veel tijd. Niet meer wachten op iemand die toch niet komt opdagen 😉
Ipie zei…
In mijn woonplaats zijn op Facebook diverse ruilpagina’s te vinden. Even zoeken op “Ruilpagina woonplaats” of “Ik geef weg of ruil woonplaats” o.i.d.
Ik doe het als volgt met spullen die nog goed zijn maar niet op Mp verkocht worden; ik ruil bv een stapel tijdschriften voor een pak volkorenmacaroni. Iemand komt het dan thuis omruilen. Het bedrag wat ik normaal gesproken voor het pak macaroni betaald zou hebben, haal ik van de boodschappenrekening en maak ik over naar de spaarrekening waar ik anders het geld van de verkoop op gezet zou hebben.
Zo raak je toch je spullen kwijt, heeft een ander er plezier van en verdien je er nog een beetje aan.
Ik denk dat ik last heb van dezelfde vloek…..
Haha, mooi! Opruimen zorgt sowieso altijd wel voor rust in je hoofd!
Haha, dat is ook nog een goed idee inderdaad. De advertenties zijn bijna verlopen dus dan is het tijd om ze erop te zetten met de term “gratis” en als dan niemand het nog wilt gaat het naar de kringloop. Dan komt het hopelijk alsnog iemand ten goede.
Leuk idee inderdaad. De advertenties staan al, via mijn vrouw, op een lokaal prikbord hier, maar helaas ook nog geen succes.
Tegenwoordig heb ik niets meer om te verkopen maar gaat het naar de kringloop. Jaren geleden zette ik nog wel eens wat op Marktplaats en dan verkocht ik het ook. Laatste verkoop daar was een paar skeelers die ik 1x aan had gehad. Die zette ik op donderdagochtend - de ochtend na de Rotterdamse Wednesdaynight Skatenight - erop en een uur later kwam iemand ze al kopen, als een kind zo blij, wij allebei!!

Populaire posts