Zoveel gaven wij uit aan onze zomervakantie 2021

Luxe of Zuinig is lekker even weg geweest. En in die twee weken zijn we vijf dagen aaneengesloten daadwerkelijk “weg” geweest van huis. Een zeer korte vakantie in ons boekje, maar wat heeft dat ons nu gekost?

Zoveel gaven wij uit aan onze zomervakantie 2021

De kosten op een rij

Laat ik beginnen met zeggen dat het allemaal vrouwlief haar schuld is ;-) Zonder dollen, ze heeft goed doorgezet om mij te overtuigen dat het slim was om echt even een paar dagen eruit te gaan. Wat mij betreft had ik namelijk net zo goed op mijn luie krent gezeten in de tuin. Maar ere wie ere toekomt, want het was toch wel even lekker om uit de bekende omgeving te verdwijnen. 

Het idee was om een volle week weg te zijn, maar na het bekijken van de prijzen van een huisje in de vakantie periode schrok ik, en gelukkig ook mijn vrouw, zo erg dat we daar snel op terugkwamen. Prijzen van 1500 - 2500 euro werden gevraagd….. Absurd, en dat is het mij ook zeker niet waard. Maar weg wilde we en een compromis was geboren. Een midweek was namelijk stukken goedkoper. Logisch aan de ene kant, want het zijn twee nachten minder. Maar daarnaast mis je ook het weekend met de daarbij behorende verhoogde tarieven.

Maar wat zijn we dan kwijt geweest aan de totale vakantie vraag je je af?

Huisje€ 875,38
Uitgaven€ 35,12
Totaal€ 910,50

Nog steeds een heel hoop geld want feitelijk is dat € 218,85 per nacht en dat is toch een bedrag waar je normaal gesproken een behoorlijk goed hotel voor kan boeken. Maar daarvoor krijg je ook een hoop activiteiten terug op het park die je in een hotel vaak niet tot je beschikking hebt. Neemt niet weg dat de prijzen onwijs gestegen zijn doordat iedereen, opeens, eruit wilde en weg in eigen land weer zeer populair was. 
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de dag voor vertrek kijken we altijd of er huisjes/hotelkamers beschikbaar zijn voor een gunstigere prijs. Dit hebben we deze keer ook gedaanen wat bleek, er was er slechts één huisje beschikbaar voor dezelfde periode voor het niet misselijk makelijke bedrag van € 2800. Koopje! Het was dan ook een andere categorie huisje, lees luxer, maar toch het was vrij zot. En het gaf ook aan dat het park afgeladen zal zijn als we er waren.

Overige uitgaven

Wat weer meevalt is hoeveel extra uitgaven we hebben gedaan. Mede doordat we ons prima hebben vermaakt op het park, en de kleine ook nadat ze weer beter was, zijn we slechts één keer van het park af geweest om boodschappen te doen (niet inclusief dit bedrag, want anders hadden we die kosten ook thuis) en wat rond te lopen in een stadje.
Alle andere keren zijn we op het park gebleven en hebben we van alle faciliteiten gebruik gemaakt wat een dagvullend programma was. De avonden hebben we lekker buiten gezeten met een drankje, hapje en een goed boek waardoor de tijd voorbij vloog en er logischerwijs geen geld uitgegeven kon worden. 
De uitgaven beperkte zich dan ook tot een keer eten afhalen en een aankoop in de parkshop. Waarmee we slechts € 35,12 aan uitgaven hadden. 

Totale kosten

In totaal kwam het toch op € 910,50 aan uitgaven voor slechts vijf dagen weg wat nog steeds een heel hoop geld is. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat we weer opgeladen thuis kwamen en nog enorm konden genieten van de week vrij thuis. Vanaf dat moment voelde het dan ook echt als een vakantie. Dus hoewel het prijzig was, was het elke euro waard. En ach als je het afzet tegen onze vakanties die we normaal hadden voordat we onze dochter kregen is het een schijntje….. Alles is relatief en belangrijkste is dat we ervan genoten hebben.

Hoeveel heeft jullie vakantie gekost?

Reacties

Wij zoeken altijd naar een vakantiewoning die we van een particulier kunnen huren, liefst in een rustige omgeving. De afgelopen jaren waren die tussen de 800 en 1100 voor een week (zomervakantie & kerstvakantie) in Duitsland, Frankrijk, Portugal en Spanje.
We vinden het fijn om zelf te koken, eten in zo'n week 1 of 2 keer buiten de deur en maken het dan ook niet te bont. Als het kan picknicken we. Boodschappen doen we natuurlijk ook en die vallen wat hoger uit omdat we wat meer kopen om uit te proberen. Maar echt duur zijn onze vakanties nooit. Tenzij we vliegen, dan komt dat er nog bij.
Dat is iets wat ik inderdaad ook wil proberen. Maar dit jaar wilde we niet buiten Nederland gaan en waren we ook voor gemak gegaan. Wie weet volgend jaar even lekker een huisje ergens in ons land of omringende landen.
Qua koken doe ik vrijwel altijd zelf koken. Heerlijk om te doen :-)
Dat is inderdaad een flink bedrag, maar op zich netjes in het gemiddelde wat Nederlanders zoal uitgeven. Er zijn ook mensen die 2500 uitgeven.

https://www.huisvlijt.com/op-vakantie-gaan-kost-veel-geld/
Ow ja, dat geloof ik graag, en vroeger waren wij ook big spenders aan vakantie. Veel meer dan die 2500 euro. Het ligt ook maar net aan wat je bestemming is en hoe lang je gaat en vooral wat voor soort vakantie je wilt hebben. Het kan zo gek worden als je zelf wilt.

Populaire posts