donderdag 2 mei 2013

Uitgaven Maart en April op een rij

Wat gaat de tijd toch snel, en zo snel dat ik de maand maart helemaal vergeten ben in cijfers uit te drukken, vandaar deze blog over zowel maart als april! Maar natuurlijk eerst weer een overzichtsplaatje.

Uitgaven per soort

Eten

Maart
Maart was zoals verwacht een goede maand, we zijn op vakantie geweest en de reis was inclusief al het eten. Geen kosten gemaakt voor eten dus en dat was ook wel nodig want in februari zaten we natuurlijk behoorlijk boven het budget van 200 euro per maand. Door  deze maand zijn we weer onder het gemiddelde gedoken van 200 euro per maand.

April
April was ook gelukkig een goede maand, we hebben niet echt bezuinigd op de etenskosten en komen dan alsnog op 202 euro uit. Erg netjes al zeg ik het zelf, en ik heb niet het idee dat we iets hebben laten liggen hierdoor. Een positief resultaat dus. Hopelijk is dit aankomende maand ook het geval. Anders zijn het toch de aanbiedingen van AH geweest die positief hebben gewerkt!
Het gemiddelde komt hierdoor op 188.36 euro uit. Wat nog netjes binnen het budget van 200 euro is!

Aankopen

Maart
Aankopen in Maart waren iets hoger door onze vakantie. Je hebt nog steeds leefgeld nodig, en dit is hierin meegenomen. Daarnaast hebben we nog enkele zaken gekocht voor in de bijkeuken waardoor deze post iets hoger is opgelopen dan normaal.

April
April is relatief hoog met 307 euro voor een rustige maand, maar hier hebben we vooral aankopen gedaan voor in de tuin wat resulteert in toch wel hogere uitgaven. Je loopt een tuincentrum in en voor je het weet ben je meer dan 100 euro kwijt! Onze tuin is nu wel meteen weer op orde en we hebben aarde voor de hele zomer nu.

Rekeningen

Maart
Het verhaal begint een beetje terug te komen, maar ook deze kostenpost is veel hoger door de vakantie. Dit is een duidelijk nadeel van je vakantie dat die rekening altijd zo enorm hoog is en verspreid is over meerdere posten die je ziet. Toch is het iedere euro waard geweest!

April
April is dan weer een maand zoals je verwacht. Geen echte rekeningen, de standaard zaken en dus geen uitschieters.

Auto

Maart
Autokosten in maart waren natuurlijk ook minder door de vakantie. 1x getanked en dus ook alleen die kosten.

April
De autokosten zijn hier wat hoger doordat de verzekering weer betaald moest worden + er getanked moet worden. Geen noemswaardigeheden hier.


Huis
Deze post kunnen we kort samenvatten. Geen uitgaven, enkel dus een aankomende uitgaven van de kozijnen die vervangen gaan worden! Hierover binnenkort meer.

Conclusie
Maart was een dure maand en april was een goede maand. Op naar de maand mei met hopelijk net zulke goede cijfers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten