vrijdag 10 mei 2013

Mobiele telefoon kosten: Hoe doet Luxe of Zuinig dit?

Laatst kreeg ik de vraag hoe het toch kon dat onze mobiele abonnementen zo goedkoop waren. Ik vond het een mooi onderwerp om daar eens een blogpost over te schrijven.

Mobiele kosten voor Luxe of Zuinig
Zoals te zien is op ons huishoudboekje zijn onze mobiele kosten 6 euro in de maand. De vraag die bij vele dan rijst is of dit genoeg is. Ik kan hierop volmondig "Ja" antwoorden. Wij bellen sowieso niet heel veel, maar we zijn ook van mening dat een mobiel abonnement heel goedkoop kan. Want waar heb je het nu tegenwoordig voor nodig? Juist voor bellen en SMSen!

Geen dure fancy mobieltjes
Je ziet het tegenwoordig overal. De nieuwste Iphone 5. Een nieuwe Samsung Galaxy 4. En zo kan ik nog wel meer merken opnoemen die het helemaal zouden moeten zijn. Ja vroeger vond ik dit ook erg leuk om dit allemaal te hebben. Maar die tijd is een beetje geweest, want in mijn ogen moet een mobiel gewoon kunnen bellen en smsen. Internet op je mobiel.... Heel leuk allemaal, maar waarom? Thuis heb je internet. Op je werk heb je internet. Alleen wanneer je op weg bent niet! En vaak heb je dan ook helemaal geen tijd om op je mobiel te zitten omdat je bijvoorbeeld aan het auto rijden bent! Misschien zijn wij wel heel ouderwets hierin maar ik heb 2 jaar internet op mijn mobiel gehad en heb er alleen maar van gebaald. Vooral van het internet die vaker wegviel dan werkend was. Ik was namelijk van mening dat als ik dan internet op mijn mobiel had ik dan ook streaming muziek kon luisteren van een zender die alleen op internet uitzond. Helaas viel dit zo sterk tegen en hebben we tegenwoordig datalimieten dat je dit helemaal kan vergeten. Ellende dus!

Maar dat zijn mijn persoonlijke ervaringen. Dus dat is misschien niet helemaal waar meer tegenwoordig. Het is mij in ieder geval niet 20 euro meer waard per maand :). Daarnaast hebben we van ons werk ook mobieltjes die we voor werk uiteraard gebruiken. Hierdoor hebben we dus ook echt alleen prive gesprekken op onze mobiel.

Welke provider hebben we dan?
We zitten nu beide bij Simyo. En hebben dus een sim-only abonnement van 3 euro per maand wat resulteert in 100 belminuten/SMS. Eventueel kunnen we upgraden maar dan nog zitten we onder de 5 euro per maand voor 250 belminuten/sms wat natuurlijk een koopje is! 3 cent per minuut mobiel bellen. Het is bijna zo goedkoop als bellen met de vaste lijn, en dat is ook exact wat ik ervoor wil betalen. Wel het gemak van mobiel bereikbaarheid, maar niet de lasten van een maandelijkse afschrijving!

Hoeveel betalen jullie voor je mobiele abonnement?

14 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dat is niet veel nee. Geen behoefte aan een mobiele telefoon?

   Verwijderen
 2. Ik heb een oude Sony Ericsson met prepaid kaart. Met 10 euro doe ik wel een half jaar. Ik heb ook nog vaste telefoon, en gebruik ook wel eens de mobiel die mijn partner van zijn werkgever heeft. Die werkgever doet niet moeilijk over privégesprekken zolang de kosten niet extreem hoog worden. Dat kan natuurlijk in de toekomst wel veranderen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik betaal 35 euro per maand. Ben er ingetrapt: mooie Samsung Galaxy met internet :) Als ik uitreken hoeveel die telefoon me inmiddels al gekost heeft, word ik minder blij. September loopt het abonnement af en ga ik me grondig herbezinnen. Zoveel geld heb ik er niet meer voor over.
  Dank voor de tip iig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik betaal ook 35 euro in de maand en eerlijk ik ben er heel blij mee en zou niet meer zonder willen. Ik heb een Samsung Galaxy 3 en ik doe er alles mee. Ook veel internetten. O.a. Whats app wordt heel veel gebruikt. Een computer heb ik niet de hele dag bij mij en mijn mobiel wel. Even iets opzoeken is zo gebeurd. Bellen en smsen doe ik weinig tot niet. Ik betaal 10 euro voor onbeperkt internet. Als ik teveel gebruik (is nog maar 1x gebeurd) wordt het internet langzamer, maar nog steeds prima te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals ik al zei, voor iedereen is dit anders. Er zijn mensen die niet meer zonder kunnen en dat is absoluut hun goedrecht! Voor mij persoonlijk is het alleen geen must.

   Verwijderen
 5. Ik heb simyo prepaid. In oktober en november 2011 heb ik het voor 2 x 10 euro opgewaardeerd en daar is nu, ruim 1,5 jaar later nog € 4.74 van over. En dan was daar ook nog een weekend stroomstoring bij, waardor ik niet via de vaste telefoon kon bellen. Thuis heb ik onbeperkt bellen, dus gebruik ik mijn mobiel alleen voor sms of bellen als het echt moet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is heel netjes zelfs. Dat red ik dan ook weer niet :)

   Verwijderen
 6. Ik heb net als jij ook gewoon een normaal gsm alleen om te bellen en te smsen, een sim only met 110 bel/sms te goed
  en freinds daarmee mag ik 5 gsm nrs en 1 vaste nummer in mijn lijst zetten en krijgt iedereen in mijn lijst 1000 bel minuten (die ik betaal)
  voor dit alles betaal ik 5 euro voor de 110 bel/sms min en 15,- voor de freinds.

  Ik hoef geen internet telefoon, als ik wil internetten doe ik dat wel thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar kan ik het alleen maar mij eens zijn :) Een slimme keus dus!

   Verwijderen
 7. Ikheb ook ooit een dik abbonement gehad van 35 euro voor een iphone. Nu is mijn abbonementsperiode voorbij. Iphone kan nog best een jaartje of langer mee dus mijn abbonement omgezet naar een simonly van 7 euro in de maand. Voor 300 mbper maand. Thuis heb ik uiteraard gewoon wifi. Heb het nu 5 maanden en ik ben nog nooit over mijn limiet van 300 mb gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het soortgelijk ingericht als de laatste reactie hierboven. Na het verlopen van mijn (te prijzige) abonnement voor mijn Iphone (4) heb ik ook een simonly abonnement afgesloten voor 7 euro in de maand. De ontwikkeling dat er (praktisch) overal WiFi te vinden is maakt de behoefte aan een groot aantal MBs in het pakket, wat mij betreft, overbodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het idee een goedkoop abo te hebben. 39 euro normaal, maar helemaal compleet verzekerd dus wordt 49 euro/maand, 4GB internet met 4 GB (en het toestel NIET leasen) 75 belminuten

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mij worden de telefoons in de abonnement ook duur? Of zie ik dat verkeerd soms? Zelf heb ik gewoon prepaid en merk zelf goed genoeg wanneer de kosten te hoog worden.

  BeantwoordenVerwijderen