zondag 5 mei 2013

Energieverbruik tot nu toe 2013

Voorheen meldde ik ook altijd mijn verbruik per maand. Helaas ben ik hier om onverklaarbare reden mee gestopt. Gelukkig hou ik linksboven nog wel bij wat het weekverbruik is, maar aangezien het zo een tijd geleden was dat ik een post erover heb gemaakt, leek het me wel geschikt wat ik in de winter 2013 heb verbruikt.

Laten we eerst ter vergelijking de statistieken van 2012 er bij pakken.

2012
Energieverbruik 2012
In 2012 hadden we tot nu toe 807 m3 gas verbruikt en 495 Kwh. Met een gemiddeld gasverbruik van 5,58 m3 per dag. Waarbij we 0,44 als efficiëntie hadden als we graaddagen gaan meerekenen (Dat waren er in deze periode 1529. Een jaar waarbij het erg koud was in Februari en we nog een oude CV ketel hadden. Niet een heel slecht jaar zeker niet als je het afzet tegen de temperatuur hieronder met daar duidelijk de dip van feruari zichtbaar.
2013

Energieverbruik 2013
Hierop valt op uit te maken dat we 634 m3 gas hebben verbruikt en 556 Kwh. Met een gemiddeld gasverbruik van 5,15 m3 per dag. Waarbij we 0.35 als efficiëntie hebben als we graaddagen gaan meerekenen. (Dat zijn er tot nu toe 1778). Het is hiermee aanmerkelijk kouder dan vorig jaar ook al hadden we een enorm koudefront in februari. Blijkbaar is het daar wel erg koud geweest, maar is het daarna warmer geweest in Nederland. Toch hebben we nu al enkele weken de kachel niet meer aangehad, ook al is het lente weer nu pas doorgedrongen in Nederland. Vooral de zon heeft hier dat veroorzaakt dat het huis warm genoeg was om niet te stoken.

Als we de dagtemperatuur met verbruik naast elkaar leggen zien we dat het voor 2013 een mooiere grafiek is tot nu toe, maar wel kouder verloopt en dat wij ook een minder stijl gasverbruik hebben.

Conclusie
2013 wordt een beter jaar voor ons gasverbruik. Ik hoop uit te komen op 1000 m3. Of net eronder. Of dat daadwerkelijk gaat lukken is de vraag, maar de intentie is er.
Hoe ziet jullie gasverbruik er tot nu toe uit?

7 opmerkingen:

 1. Zijn zeer mooie verbruiks cijfers ik heb jaar afgesloten met gasverbruik voor het eerst onder de 500 M3 (was net niet heel jaar maar had dan ook nog gered net :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is heel netjes ja, voor hoeveel m2 huis was dit? Wij hebben 148m2 te pakken die verwarmd moet worden. Waardoor het verbruik iets hoger is dan normaal.

   Verwijderen
  2. 120m2 Wij verwarmen 5 vertrekken verdeeld over 3 verdiepingen.

   17 M3 gasverbruik diegene is nooit thuis en dat is enkel de waakvlam van de geiser.

   Verwijderen
 2. 232kWh en 17 m3 gas in de afgelopen 3 maanden. Ik heb geen verwarming aangedaan deze winter, vandaar de lage hoeveelheid gas. Waarom mijn elektriciteitsverbruik zo hoog is ben ik aan het uitzoeken. Ik hoop dat het de diepvries is, die is bijna leeg en kan dan uit. Hopelijk is het niet sluipstroom van het kastje van de kabel of het kastje van de internetaansluiting.

  Dagtemperatuur vergelijken met gecumuleerd gasverbruik is een beetje lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen verwarming aan gehad? Was je niet aanwezig dan? 17m3 heb ik als verbruik voor mijn koken en douchegebruik elke 2 maanden. Daarnaast is 232 Kwh ook echt niet veel.

   Verwijderen
 3. 232Kwh per 3 maanden dat is toch helemaal niet veel ?

  jeetje 17 M3 afgelopen 3maanden verbruikt 2 maanden geleden was het toch nog koud en dat verbruiken wij enkel al met douchen/bad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei wat een nette overzichten heb je zeg. Gisteren had ik het er toevallig over dat we hier thuis ook NODIG weer eens de meterstanden moeten noteren. Als semi rijk wijf deed ik het wekelijks. Nu voel ik minder de noodzaak. Terwijl ik wel het vermoeden heb dat we meer verbruiken. Dus ik kan je nog geen antwoord geven *zoekt lijstje op*

  BeantwoordenVerwijderen