Best gelezen blogposts van November 2020

 November zit er ook alweer op en dat betekent weer een flashback naar de best gelezen artikelen in oktober. Ik vond het zelf wel leuk om vanaf nu elke maand een opsomming te maken welke posts het best gelezen worden. Wellicht hebben enkele lezers deze toch gemist en kunnen hiermee alsnog de post teruglezen! 

Best gelezen blogposts in November 2020

Veel leesplezier!

1. AH koopzegels inleveren.... nog best lastig..
AH heeft e-koopzegels geïntroduceerd, iets waar wij ook aan meedoen, maar hoe lever je die dingen in? Ik nam contact op met AH. Net als vorige maand op plaats 1 als best gelezen artikel.

2. Het reilen en zeilen in huize Luxe of Zuinig in november

Hoe staat het ervoor in huize Luxe of Zuinig in november? Een kijkje in ons leven.

3. AH digitale e-koopzegels - boekje ingeleverd!

Enige tijd geleden waren wij gezwicht voor de koopzegels van AH, het werd je zo gemakkelijk gemaakt dat ook wij (die vrijwel uitsluitend bij AH shopt) er niet meer omheen konden. Maar hoe zat het met het inleveren van de koopzegels? Ik ging op onderzoek uit en nam contact op met de klantenservice omdat het nog niet zo duidelijk was op dat moment.

4. Financiële doelen 2020 behaald, vooruit op 2021 

Hoe staat het ervoor met onze financiële doelen in 2020? En welke willen we gaan halen in 2021?

5. Alternatief voor Nespresso

Na wat onderzoek van het Nibud over thuiswerk kosten en een vertaling naar onze eigen kosten kwamen we erachter dat onze koffie kosten behoorlijk hoog zijn voor Nespresso. Ik ging op zoek naar een alternatief.

6. Eerder FIRE dan gedacht?

 Na commentaar van Geldsnor bleek ik een iets te pessimistische planning te hebben gemaakt. Ik herberekende mijn FIRE bedrag en kwam tot een aangename verassing.

7. Verlanglijstjes stress

Eigenlijk een heel gek onderwerp op een financieel blog, maar toch ook weer wel weer eraan gerelateerd. De verlanglijstjes stress. Wellicht herken je hem, maar misschien ook helemaal niet. Maar vaak begint deze in november op te komen. De verlanglijstje voor sinterklaas en/of kerst

8. Inzicht in financiën is nog niet zo vanzelfsprekend

Ik lees behoorlijk wat blogs, internet fora’s en literatuur die te maken heeft met financien, geld, beleggen, belasting en andere zaken. De boodschap in veel van het gelezen, maar ook zeker in mijn eigen teksten, is gebaseerd op het simpele principe van inzicht. Voor ons in het personal finance blogland hoekje van het internet is dit een gedragen principe die logisch en vanzelfsprekend is en waarmee we vaak de boodschap verspreiden dat als wij het kunnen iedereen het kan. Maar is dat wel zo?


Nog zeer recent blogde ik over hoe ik voor onszelf zo slim mogelijk geld opzij kon zetten voor onze dochter. Inmiddels zijn we hier wat verder mee.


Ik vind het leuk om zo slim mogelijk om te gaan met de belastingpapieren invullen, en dan specifiek zodat het in ons voordeel is om zo min mogelijk belasting te hoeven te betalen. Maar om daar iets zinnigs over te zeggen dien je wel te weten welke heffingskortingen er allemaal zijn en hoe ze werken voor ons. Ik zocht het uit.


Reacties

 1. Persoonlijk vond ik #10 het fijnste artikel om te lezen. Geeft weer wat meer inzicht waar je belastingtechnisch recht op hebt. Voor mij een onverwachte uitslag, want vanaf 2021 hebben wij dus recht op een korting omdat we werken EN een kindje hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen GeldCoach, het artikel is helaas niet het best gelezen artikel, want ja, droge stof he.....

   Verwijderen
  2. Idd de best gelezen posten bij mij dan, zijn die posten waarbij weggedroomd kan worden.
   snel rijk. Eenvoudig te behalen doelen.

   Verwijderen
 2. Check even je eerste alinea. Volgens mij bedoel je de artikelen van november. Je hebt weliswaar gelijk dat oktober er op zit, maar dat was begin november ook al zo ;-). Copy-paste foutje?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts