donderdag 14 juni 2012

CV ketel vervangen

Het zit eraan te komen. Onze CV ketel moet worden vervangen. Of tenminste... dat vind ik persoonlijk dan!
Waar moeten we allemaal op letten hierbij?

Het verhaal
Onze CV ketel komt uit 2004. Je zou dan zeggen hij is pas 8 jaar oud. Dat klopt, hij is nog niet zo oud, maar ik heb wat nagezocht en het blijkt dat het model dat er hangt uit 1998 komt. Ten tijde van intreden was ons idee dan ook al om die cv ketel direct te vervangen, maar 1,5 jaar later hangt hij er nog steeds.....

De nadelen aan deze ketel zijn de volgende:
- Het is een VR ketel (Verbeterd rendement) dus geen HR
- De CV heeft een waakvlam! (oud model en toen was dat heel gangbaar, maar dit kost al gauw 300-400 m3 per jaar.)
- Onderhoud is er de afgelopen 1,5 jaar niet aan geweest want we gingen hem weg doen.

Vooral dat laatste is aan onszelf te wijten natuurlijk.... Maar we hadden altijd het idee om hem heel snel te vervangen.

Het moment is aangebroken
Ja en dan nu... het moment is aangebroken, wat voor soort ketel willen we? Welke CW klasse willen we? Welk merk? Wie moet het installeren....
Tja persoonlijk zie ik door alle bomen het bos niet meer, maar zijn we uiteindelijk uitgekomen op een Intergas HR110% CW4 ketel.

Nu nog de installateur, en dat is echt iets waar ik geen verstand van heb. Wie is er goed? Wie is er niet goed? Wie is er duur?

We gaan dus een aantal bedrijven langs wie het allemaal kan monteren/installeren. Zo ook met de NUON. Deze geven je naast de ketel ook een thermostaat en alle leidingen voor de all in prijs. Nu hebben we toevallig al iemand langs gehad, en deze zei dat het ongeveer 1500-1600 all in prijs werd. Het is echt een hoop geld, maar ik zie nergens een betere prijs voorbij komen tenzij je het zwart laat doen, maar dan heb je weer geen garantie.


En nu?
Dat weten wij dus ook niet, we vragen nog wat andere offertes op hoe en wat wij het willen, maar ik denk dat we gewoon voor 1600 euro het schip in gaan. Ik vind het persoonlijk een hoop geld voor een vervanging maar dan is het ook wel goed gedaan hopen we maar :)

Hoe hebben jullie hierin een keus gemaakt?

22 opmerkingen:

 1. Hebben jullie twee aparte apparaten. Dus een cv-ketel en een badgeiser?
  Dat hadden wij voordat we onze cv-ketel hebben vervangen. Bij de cv-ketel hadden we ook een waakvlam en ik zette de ketel in mei uit en meestal hoefde die pas in oktober weer aan.
  Zou dit jaar niet gelukt zijn want het is best koud voor juni.

  Wij zijn in 2006 overgegaan op een HR-ketel. De vorige was een VR. Qua minder verbruik heb ik geen grote vermindering gezien. Wellicht omdat onze zoons gingen puberen en dus langer stonden te douchen en de radiator op hun slaapkamer aan deden.

  Ik vraag me af of jullie investering er wel uitkomt. Zijn jullie veel thuis?

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee wij hebben 1 apparaat. Gewoon een oude VR ketel. De waakvlam kunnen we helaas niet uitdoen. Anders had ik dat allang gedaan :P
   Qua besparing gaan we dat zeker merken. We moeten in de winter elke dag stoken, we stoken wel minder dan gemiddeld, maar het scheelt heel snel veel euro's alleen al het ontbreken van de waakvlam scheelt op jaarbasis 300-400 m3

   Verwijderen
 2. wacht even met aanschaffen (als dat kan) tot september. Dan schijnen CV-ketels (volgens mijn installateur) in de aanbieding te zijn. Ik wacht nu ook, met een lekkende boiler of zo iets in mijn CV (teiltje eronder was goedkoper dan in januari een CV aanschaffen).
  Groetjes,
  Puckie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow? Ik hoor juist overal om me heen dat het veel goedkoper is om het in de zomer te doen :P

   Verwijderen
 3. Je schrijft: "Zo ook met de NUON. Deze geven je naast de ketel ook een thermostaat".
  Volgens mij hoort er bij een ketel altijd een thermostaat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nope. Dat is dus niet zo, vaak moet je die er nog naast bij kopen. En dat kan toch gauw weer 100 euro extra zijn.

   Verwijderen
 4. Hai,
  Wij zijn aan het bouwen. We hebben afgelopen week een CW 5 gekocht. We hebben een regendouche-achtige douchekop en we willen op 2 punten in huis tegelijkertijd warm water kunnen krijgen. Prijs incl bezorgen en monteren was €1275,00. Dan heb je een Remeha Avanta (zeer goede ketel). Daarnaast krijgen we ook nog een tablet thuis gestuurd. We hebben er 1200 voor mogen betalen omdat we het zelf laten installeren wanneer het zover is. Het bedrijf heet van der Meij in Zeewolde. haha klinkt net als een echte verkoper, maar ik heb geen connecties met het bedrijf hoor, gewoon gevonden op MP.
  Groetjes BrEkster

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, zeewolde is hier wel een eindje uit de buurt :P Denk niet dat ze daar in trappen. Maar 1200 euro is niet verkeerd.! Dat is een zeer nette prijs.

   Verwijderen
  2. Nou , de installateur moest zelfs wel eens naar Zeeland. Hij zegt dat ze de prijzen laag houden om werk te houden in deze tijd. Ach altijd de moeite om uit te zoeken toch!

   Verwijderen
 5. Wij lieten 3 jaar geleden een nieuwe hoogrendements condensatieketel plaatsen en betaalden daar 2670 euro voor (plaatsing en intubatie van de schouw inbegrepen) Wij kochten een Vaillant ecotec en die verwarmt enkel het water voor de chauffage. Ik vind de prijzen die jullie vermelden een heel pak lager of hetgeen wij betaalden... Wij opteerden nochtans niet voor de duurste ketel en lieten meerdere offertes maken. Is leven in België dan zoveel duurder ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen idee hoe de prijzen in Belgie zijn hiervoor. Maar als ik het zo lees is het inderdaad aardig duur ja.

   Verwijderen
 6. Wij hebben ook een intergas ketel gekocht in december 2011. De ketel bevalt zeer goed. Mijn man heeft hem gekocht bij stetech in Tynaarlo. Een kennis die bij een installatieburo werkt heeft het ding geinstalleerd. We waren inclusief thermostaat nog geen duizend euro kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je ze los koopt zijn ze goedkoop ja, maar helaas kan/wil ik zoiets niet zelf installeren :P Dus ja dan is het bijna 50% duurder gelijk. Niet erg... wel veilig :)

   Verwijderen
 7. CV-ketel en installatie voor 1500-1600 euro?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan het me niet meer goed herinneren, maar dat is een flink bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zou niet met NUON in zee gaan dan krijg je te maken met FEENSTRA (overgenomen door de Nuon). Veel klachten over dit bedrijf tegenwoordig op internet. Zou gaan voor een plaatselijk bedrijf (of in de buurt) en onderhandelen over de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 7 jaar geleden een HR ketel door een lokale vakman laten installeren voor zo'n 1200 euro. Lokaal=beter! En goedkoper. Vraag om je heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vorig jaar heb ik een nieuwe HR ketel geplaatst, ik merk een duidelijk verschil op mijn jaarnota die ik vorige week gekregen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb ook een nieuwe CV ketel met rookgasafvoer gekocht en ben echt dik onder de indruk hoeveel energie ik kon sparen. Dit spaart mij echt een hoop geld op een jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgens mij is een zorgvuldige en jaarlijkse cv onderhoud een pre.

  BeantwoordenVerwijderen