maandag 3 maart 2014

Belasting 2013 ingevuld

Zo dit weekend hebben we naast alle andere papieren ook meteen de belasting voor 2013 ingevuld middels de computer. Voor ons een eitje aangezien we geen speciale regelingen hebben. Niet meer dan 15 min kost het voor ons beide en dat is toch altijd wel lekker.

Terug of betalen?
Helaas wisten we al van te voren dat we over 2013 behoorlijk wat geld weer moesten gaan inleveren. In 2012 hebben we namelijk beide geen bonus gehad omdat we net in dienst waren en het gaat over het voorgaande jaar. Maar in 2013 waren we even vergeten de Hypotheekrente aftrek aan te passen aan ons inkomen. Ups. Maakt op zich natuurlijk niet uit, want je trekt rente over het geld, maar goed erg handig is het natuurlijk niet. Voor 2014 hadden we onze voorlopige aanslag dan ook enige tijd ingevuld met nieuwe inkomsten feitjes waardoor we nu €50 minder per maand ontvangen. De slimme rekenaar weet al dat dit dus een bedrag van €600 minder is voor 2014 dat we ontvangen van de belastingdienst en dat is natuurlijk fors. Daar staat gelukkig wel tegenover dat we behoorlijk meer zijn gaan verdienen.
Wat me overigens opviel was het feit dat MoneYou niet de gegevens had verstrekt aan de belastingdienst. Alle bankrekeningen stonden netjes op de voor ingevulde papieren behalve die. Hadden jullie hier ook last van?

Einde 2013
Nu is het zo dat we in 2013 natuurlijk de echte gegevens hebben, en we 2014 geschat hebben. Zodoende komen we voor 2013 uit op een bedrag van (na middelen natuurlijk) €403 dat we moeten terugbetalen aan de belastingdienst. Niet leuk, maar eigen schuld. Ben benieuwd wanneer we de rekening hiervan gepresenteerd krijgen!

Hebben jullie al de belastingpapieren ingevuld en moesten jullie terugbetalen of kregen jullie geld toe?

10 opmerkingen:

 1. Het afgelopen jaar hadden de teruggave al aangepast gelukkig en we krijgen nog iets terug zelfs. Een ruime 250 Euro. Toch fijn. Voor aankomend jaar hebben we de HRA helemaal niet meer maandelijks laten komen, dat krijgen we dan aan het eind van 't jaar ineens (wat ik weer gebruik voor aflossing natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet de mijne nog. Toch vanavond maar eens kijken en dan ook mijn voorlopige voor 2014 maar eens controleren. Heb een hekel aan terug betalen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier waren we ook zo klaar met invullen. We krijgen geen voorlopige toeslag per maand meer. Nu verwacht ik 5000 euro terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klopt bij ons stonden de moneyou gegevens ook niet vermeld en de rest wel. Wij krijgen een klein beetje terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik begrijp het niet. Jullie zijn meer gaan verdienen en dan gaat de hypotheekrenteaftrek omlaag?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. robb ik denk dat het komt omdat je dan meer belasting betaald omdat je meer verdient en er dus na aftrek van de HRA minder overblijft oid. geen idee, zelf geen koophuis dus niets met hra te maken. ik moet betalen, ik ben gastouder, dus bruto inkomen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij krijgen 1x per jaar de hypotheekrente aftrek terug, gaat om een paar duizend euro. Leaseplanbank en Centraal Beheer stond er bij ons niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij ons moet het ook weer gedaan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hoop dat we niets terug hoeven te betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben het ook weer gedaan, laten het altijd doen. kom je ook een op mijn site kijken?

  BeantwoordenVerwijderen