Q1 2022 - Beleggingen

  De laatste update alweer in de kwartaalupdate en traditioneel is deze de beleggingsupdate. Hoe is het gegaan afgelopen kwartaal. Laten we weer beginnen met een overzicht.

p.s. de cijfers zijn gebaseerd op Luxe of Zuinig zijn eigen aandelen potje. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de andere beleggingspotten binnen het gezin. Bovendien zit hier ook geen pensioenpotten in verwerkt.

Q1 2022 - Beleggingen



Q1 vs Q4

Oei, er is een duidelijke dip te zien in de laatste drie maanden. Zo kon ik vorig kwartaal nog met trots melden dat we over de €200.000 waren gekomen, zo zakte deze ook weer eronder door alle onrust in de wereld. Maar voor de oplettende lezer zijn we begin april weer erboven gekomen en hersteld de markt zich weer razendsnel. Ik blijf mij erover verbazen dat de markt nog steeds als een raket omhoog gaat. We zitten nog niet op het punt van afgelopen december, maar we naderen snel.

Ook is er dit kwartaal weer dividend uitgekeerd en deze keer mocht ik €294,48 bijgeschreven kregen vanuit VWRL. Deze is meteen weer terug geïnvesteerd in VWRL. Verder weinig spannends!

Vooruitblik naar Q2 2022

Aankomend kwartaal verwacht ik twee dividend bijschrijvingen. Wederom VWRL en ook van Meesman. Vorig jaar was dit rond de €800 dat erbij kwam en ik hoop dat we dit jaar toch dichter bij de €1000 kunnen komen gezien het dividend van Meesman vorig jaar nog tegenviel door de Corona maatregelen. Dit jaar verwacht ik echter dat dit hersteld zal zijn. We zullen zien of dat ook echt zo is.

Weinig spannends dit kwartaal. Maar zoals altijd, saai = goed! En daar houden we ook van.

Hoe is het met jullie kwartaal gegaan?

Q1 2022 gerelateerde posts

Q1 2022 - Autokosten

Q1 2022 - Persoonlijke savingsrate

Q1 2022 - Huishoudboekje

Q1 2022 - Energiekosten

Q1 2022 - Beleggingen

Reacties

Uitklokken zei…
Best goed gegaan, eigenlijk. Door een paar "slimme" trades (lees: geluk) wat winst behaald. Ik neem aan dat de vooruitblik Q1 eigenlijk Q2 moet zijn?
Mr Groeigeld zei…
Prima kwartaal gehad, met totaal €473 aan dividend. Het zou mooi voor je zijn als je komend kwartaal aan de €1000 dividend komt!
Je hebt helemaal gelijk! Scherp!

Populaire posts