Een weekje corona

 2 jaar lang heb ik de dans ontsprongen. Geen corona in huis, helemaal niets. Met het afnemen van de besmettingsgolf dacht ik dat we het ergste wel gehad hadden, maar zoals altijd, dan pakt het je en zo ook in ons huis. We waren positief.

Een weekje corona

Geen wolkje aan de lucht

Verkoudheid is hier iets wat bijna een wekelijks fenomeen is. Vanuit de kinderopvang zijn we erg goed bezig om ons immuunsysteem te verbeteren zullen we maar zeggen. Maar nooit meer dan een snotneus. We testen daarbij ook, maar ook hier was de uitslag steevast negatief. Tot vorig week donderdag. Het was mijn vrije dag met de kleine en ik stond al op dat ik mij niet 100% voelde. Maar goed, het zal wel over gaan. 
Gedurende de ochtend voelde ik dat ik koorts kreeg (ja, dat merk ik echt). Raar, want naast een zeer lichte snotneus had ik verder niets…. Toen dacht ik al…. Het zal toch niet. 
De welbekende lange staaf werd erbij gepakt om een testje te wagen en na de befaamde 3/4 druppels op het staafje was het na enkele seconden al duidelijk….. Positief…..

Oei oei

En dan komt het aan op zelfdiscipline, want ja, vrouwlief had niets nog en dochterlief ook niet, afgezien van de befaamde snotneus. Het werd een dag met dochterlief om en rond het huis en tja, ze is zo klein dat is ook meer dan prima natuurlijk. Vrouwlief was echter ook niet zeker van haar zaak en de volgende dag deed ze een hertest, en jawel hoor zij heeft het ook. Dochterlief nog steeds niet. Maar goed hoewel de kinderopvang dan officieel gewoon open is en je deze mocht brengen was onze gastouder daar minder happig op (logisch ook) dus is ze vrijdag ook lekker bij ons geweest, hoewel het werk natuurlijk ook gewoon door ging (ziek melden als je je eigenlijk verder prima voelt gaat tegen mijn natuur in)

Gelukkig hebben we beide afgezien van wat koorts en hoesten verder geen last ervan gehad, al moet ik wel zeggen dat het “kuchje” langer blijft hangen dan bij een normale verkoudheid. Dochterlief is deze week nogmaals getest en is nog steeds negatief. Wat mij dan ook alleen maar doet denken dat ze vast het al ergens een keer heeft gekregen in de afgelopen twee jaar, maar dat we het niet gemerkt hebben tussen de snotneuzen door. Of ze heeft gewoon mazzel, ik weet het niet.

Goede bescherming

In ieder geval hebben we nu na de vaccinatie ook het echte virus ontvangen en hebben we ons immuunsysteem nog beter getraind tegen corona. Een echte besmetting is toch altijd gebleken als betere “booster” dan een vaccinatie. Laten we dan ook hopen dat we hiermee voor onszelf corona kunnen afsluiten.

Hier in huis is alles dan ook weer normaal geworden, mogen we weer naar buiten en hebben we weer boodschappen enzo kunnen doen. Het voelt weer fijn om gewoon lekker buiten rond te lopen, in ieder geval had ik de afgelopen dagen geen zin om blogpostjes te maken en daarom was het dan ook zo rustig hier op het blog.

Maar we zijn er weer en dus kunnen we snel door met de kwartaal cijfers en natuurlijk een corona “arm” leven :-)


Reacties

Mr Groeigeld zei…
Uiteindelijk krijgt iedereen in deze fase een keer corona, alleen nu meten we het nog zelf. Fijn dat je er goed doorheen bent gekomen!

Populaire posts