Beleggingsupdate December 2019

Het is december, de laatste aankopen van dit jaar zijn gedaan en het is tijd om terug te kijken op de beleggingen van afgelopen jaar. Mijn laatste beleggingsupdate was in augustus waarin ik terugkeek op een goed jaar en waarin ik hoopte op een dip in de beurs zoals dit ook het geval was in december 2018. Maar helaas, mijn gebeden zijn niet gehoord. De beurs is door blijven stomen en er is geen dip geweest.
Het jaar is nog niet om, dus alles kan nog gebeuren, maar dan moet er wel heel veel mis gaan zo in de laatste twee weken.

Veranderingen
Het overzicht ziet er vanaf 1 december als volgt uit:


De oplettende kijker ziet in oktober een groot verschil met september. Dat klopt, want op dat moment ben ik geswitched van beleggingsfonds bij meesman. En dat houdt in dat ik op dat moment ook de winsten tot dan toe ten gelden heb gemaakt en opnieuw heb ingezet in het nieuwe fonds. De teller stond dus weer op 0%. Maar omdat het zo een uitzonderlijk jaar is, schoot ook dat fonds omhoog waardoor we per 1 december ook alweer op 8% winst zitten.
Volgends de interne teller van Meesman zitten we inmiddels op 23% winst, wat op zich wel kan kloppen, want ik werk met snapshots die een kleine afwijking tonen.

2020
Desalniettemin is het een uitzonderlijk jaar en ben ik erg benieuwd naar volgend jaar. Vanaf volgend denk ik dat ik iets meer van de beleggingen ga bijhouden (maandelijks) met hopelijk ook iets meer graphics in plaats van de saaie tabellen zoals ik nu heb.

Zoals ook al eerder gezegd is het een mooi klusje voor deze kerstvakantie om alles weer op orde te brengen en klaar te maken voor 2020. Hierin zal ik ook iets opener gaan worden in de bedragen die er staan. Immers, als ik naar FO wil werken en percentages wil delen kan je de totalen al zelf berekenen dus dan kan ik net zo goed open en transparent zijn.

2020 wordt een jaar van nog meer openheid! En hopelijk wederom een stroomversnelling in de FO droom waarmaken. Maar om dat te bereiken moet die beurs dip toch wel weer eens gaan gebeuren!



Reacties

Populaire posts