Zomervakantie 2024

 Het heeft even geduurd, maar het is gebeurd. We hebben een zomervakantie geboekt voor 2024!

December

Het plan was om in december, en dan specifiek de kerstvakantie, de knoop door te hakken met wat we gaan doen. Ook in verband met de box 3 besparing die we daarmee realiseren ;-). Maar door ziektes, zeertes en andere vormen van uitstel gedrag zijn we niet verder gekomen dan “iets” uitzoeken en bepalen waar we ongeveer heen wilde.

Deze week zeiden we tegen elkaar dat het tijd was om knopen door te gaan hakken. Want zoals iedereen weet gaat het op een gegeven moment hard met de opties die nog over zijn en dat hebben we liever niet. 

Het plan

We hebben besloten dat we gaan voor twee weken vakantie. Één van die weken zal in een huisje in Nederland zijn en de andere week zal in een huisje in Frankrijk zijn. Niet helemaal het plan, want we wilde eigenlijk twee weken in Frankrijk zijn. Echter vonden we het lastig om exact te vinden wat we wilde, zeker als we het op twee locaties wilde ervaren. Daarom hebben we de gulden middenweg genomen en het op deze manier opgelost. Bij elkaar kost dit een aardige duit (€3000+) maar dat komt ook omdat we gebruik moeten maken van de zomervakantie periode en alles dan over de kop gaat. Heel vervelend, maar het zei zo. 

Zin in!

Dit zal onze eerste vakantie zijn met zo’n vieren en ook de eerste keer dat we naar het buitenland gaan met de kleinste. Daar zullen we dan ook een paspoort voor moeten gaan regelen want dat hebben we nog niet. In ieder geval heb ik er erg zin in om even lekker eropuit te gaan en het voordeel is dat we met de auto kunnen waardoor het op ons eigen tempo kan en we veel te veel spullen kunnen meenemen. In ieder geval kan de voorpret al beginnen hierdoor.

Hebben jullie al de zomervakantie geboekt?

Reacties

Anoniem zei…
We gaan in de zomer niet met vakantie. In april gaan we met onze 5 volwassen kinderen naar Parijs. 2 Dagen Disneyland en 4 dagen in de stad. Alleen de entree van Disneyland en de hotelovernachtingen + ontbijt kostte al €9000. Daar komen nog de treinkaartjes en de entreetickets voor diverse bezienswaardigheden bij. Plus nog eten en drinken. In totaal heb ik voor deze vakantie €18000 gereserveerd waarvan ik er dus al €9000 heb uitgegeven.
Groet, Ikkelien
Wow Ikkelien! Dat is echt een hoop geld zeg. Maar goed dat zal ook wel een onvergetelijke periode zijn!
Jouw Geldreis zei…
Nog niks geboekt, maar er wel mee bezig. Alleen de jongste lijkt nog mee te gaan en als we in de buurt blijven, waaien de andere kinderen misschien nog even aan. Wel zo leuk voor haar. Alleen... we houden er juist zo van om lekker de bergen in te trekken met de vouwwagen. We zijn er dus nog niet helemaal uit...
Petra zei…
Met zeven volwassenen naar Disneyland en in een hotel in Parijs logeren, tja, dan ben je wel wat kwijt.

Wij hebben nog niks gepland. Omdat we geen kinderen hebben, gaan we waarschijnlijk wel weer in het voor- of naseizoen. We zien nog wel.
Ri zei…
Wij gaan in de meivakantie 1 week, huisje NL. En dan kijken we nog voor iets in de herfstvakantie. Zal wel Landal worden, binnenspeeltuin scoort altijd zeker bij herfstweer.
In de zomer blijven we thuis. Hebben hier alles voorhanden waarmee we ons en de kinderen (dan 6 en 3) kunnen vermaken. Plus slaapkamers met airco. En dat ontbreekt vaak in cakantiehuisjes, als je dat eenmaal gewend bent, dan is er geen weg terug.
Mr Groeigeld zei…
We zijn ermee bezig, als het goed is boeken we vanavond of morgen. Dan komen we op zo'n €2500 uit.

Ik wil geen zeur zijn, maar aangezien we op een financiële blog zitten, wil ik toch even reageren op de Parijs-reis van Ikkelien. 7 personen 6 dagen in Parijs, dat is 7x entree = €700, zeg €1000. Dan hou je €8000 over. Met 6 nachten en 4 kamers is dat €333 per nacht per kamer. Slaap je dan naast de Eiffeltoren? ;-)

Populaire posts