dinsdag 8 april 2014

Belastingdienst: Aanslagen 2011/2012 opeens binnen!

Zo zei ik nog op 20 juni 2013 dat ik maar eens met de belastingdienst had gebeld omdat ik me afvroeg hoe lang ik wel niets moest wachten en ik inmiddels 2 jaar nog steeds geen definitieve had ontvangen. Nu bijna een jaar later heb ik opeens van zowel 2011 als 2012 binnen 1 week binnen gekregen.

2011 en 2012
We wisten (en hoopte) dat onze berekeningen  voor deze jaren natuurlijk klopte die we hebben ingevuld in het jaaroverzicht en nu de definitieve aanslagen daadwerkelijk binnen zijn, zijn ze allebei gemarkeerd met 0 euro. Postief dus en dat betekent dan ook dat ik meteen weer helemaal bij ben met de belastingdienst want enkele weken geleden hebben we natuurlijk het voor 2013 ingevuld en verstuurd.

Waarom het af en toe zo lang kan duren is mij overigens een raadsel. Het leek net alsof we toch even door de molen zijn gehaald en iemand handmatig onze aanslagen heeft bekeken ofzo? Het opmerkelijke vind ik ook dat we zowel 2011 als 2012 vrijwel tegelijkertijd hebben binnen gekregen. Alsof iemand op een knopje heeft gedrukt om ze beide vrij te geven na een controlecheck.

Laten we hopen dat voor 2013 we wel netjes de aanslagen in juli van dit jaar terug krijgen en niet alleen de voorlopige dit keer, maar meteen ook de definitieve :)

3 opmerkingen:

  1. Soms snap ik helemaal geen snars van de belastingdienst :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarschijnlijk was er iets met je aanslag voor 2011. En dat er dus inderdaad appart naar gekeken is of iets dergelijks (dan nog is het wel lang inderdaad).

    Volgens mij kunnen ze de definitieve aanslag 2012 pas opmaken als die van 2011 definitief in. Dus daarom zal je ze wel tegelijk hebben gehad.

    BeantwoordenVerwijderen