woensdag 5 juni 2013

Spaarrentes update Juni 2013

Zoals ik reeds in mijn eerdere blog over spaarrentes Oktober 2012 meldde was ik begonnen met het inventariseren van de spaarrentes en wat de trend hiervan is. Helaas kon ik maar accurate data verzamelen vanaf het moment dat ik begon, daar alle gegevens daarvoor enkel in grafieken terug te vinden was en niet meer wat de exacte waardes waren.
Ik heb toen beloofd elke maand hiervan een update te geven, zodat iedereen kan zien of hun rente die ze ontvangen van de bank nog een gemiddelde rente is of een rente waar ze zwaar onder vallen. Dan is het een reden om over te stappen of van spaarrekening te wisselen.

Voortgang
Weinig nieuws te melden ten op zichtte van vorige maand (hier). De rente van de ECB is nog gelukkig niet verder omlaag gegaan. Anders waren de daling nog verder doorgetrokken op onze spaarrekeningen. Helaas zijn de rentes toch nog steeds omlaag gegaan. Het begint echt een slecht nieuws bericht te worden.

Hoogste en laagste spaarrente normale spaarrekening
Vanaf 1 juni 2013 zijn dit de hoogste en laagste rente op de normale spaarrekening

Hoogste spaarrente: SNS Internet = 2.00%
Laagste spaarrente: Triodos Internet = 0.80%

Wederom een verlaging en opeens ook een nieuwe aanbieder van hoogste rente. SNS bank bied deze keer de hoogste rente van 2%. Echter is dit toch weer een daling van 0.15% ten op zichtte van vorige maand. Triodos heeft toch nog een extra daling weten te bewerkstelligen van 0.90% naar 0.80%.... Tja.... we zullen er maar niets van zeggen.

Hoogste en laagste spaarrente Deposito 1 jaar

Hoogste Spaarrente: LeaseplanBank = 2,15%
Laagste Spaarrente: ING  = 0,30%

Hier heeft LPB nog steeds de hoogte deposito rente, ING heeft wederom de troon van laagste deposito rente gekregen. 0,30%. In de deposito's is er duidelijk minder gewijzigd dan in de normale spaarrekeningen.

Gemiddelde spaarrente spaarrekening

Gemiddelde spaarrente depositorekening

Gemiddelde spaarrente ontwikkeling

De gemiddelde spaarrente komt op 1 mei uit op 1,50%. Dat is een daling effectief van 0,08% ten op zichtte van mei 2013. Als je boven deze rente zit ben je dus gemiddeld goed bezig maar in werkelijkheid is dit natuurlijk niets. Voor deposito's geldt dat het gemiddelde percentage op 1,92% ligt. Dat is een daling effectief van 0,017% ten op zichtte van mei 2013.

Conclusie

Zit je er nog boven, of heb je een deposito van 4-5 jaar met een heerlijke rente van 4-5%..... Dan ben je goed bezig. Het lijkt er in ieder geval niet op dat het veel soeps gaat worden binnenkort. De daling van de deposito's zijn in ieder geval erg gestabiliseerd en dalen niet meer zo erg. Maar als de ECB nog meer gaat stunten met hun rente gaan we toch nog verder het schip in.... 17 juni valt mijn deposito vrij en moet ik eens gaan kijken wat ik ga doen..... Ik kan het een jaar vastzetten voor 2%..... Dan heb ik tenminste iets zullen we maar zeggen.

3 opmerkingen:

  1. Nog 1 kleine deposito lopen van 3.2% tot oktober. Daarna niks meer. Staat dan allemaal op leaseplanbank tegen 1,91%.

    Daarom ga ik nu ook een gedeelte investeren via crowdfunding, in de hoop op die manier meer rendement te pakken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moneyou biedt ook 2% voor 1 jaar vast. Feitelijk is 2% niets meer dan de rente op een vrij opneembare rente zoals LPB of MY , wanneer je de rente op rente mee neemt. Ik zet tegen dit % niets meer vast. En zeker niet meer voor termijnen langer dan 1 jaar. De rente zal toch echt weer gaan stijgen. Ik verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar. mvrgr Kees

    BeantwoordenVerwijderen