vrijdag 14 juni 2013

Hypotheek aflossingen: 'Een derde oudere woningbezitters is hypotheekvrij'

Dit bericht prijkte enige tijd geleden op nu.nl. Helaas had ik geen internet en kon ik het dus niet posten. Goed nieuws zou je zeggen dit bericht, tot je verder leest hoe ze dit gemeten hebben.

Het gaat namelijk alleen om de 60+ers onder ons die zijn gemeten en niet over alle huizenbezitters! In dat licht bezien is 1/3de een heel klein deel maar dat dus zonder hypotheek zijn huis heeft. Terwijl deze groep mensen wel vaak een geheel aflossingsvrije hypotheek heeft. Zorgelijk? Laten we zo zeggen dat het op zijn minst opmerkelijk is dat mensen die binnenkort gepensioneerd worden of nu al zijn toch nog zich zorgen moeten maken of ze het bedrag van hun hypotheek kunnen betalen.

Er is geen onderzoek gehouden over hoeveel schuld deze groep dan nog heeft, maar het lijkt mij een erg vervelend gevoel dat de overheid aan de ene kant je meer lasten geeft. Het plan er nog steeds is om de hypotheekrenteaftrek in te gaan binden. En als klap op de vuurpijl je pensioen ook gekort wordt...... Dan kan je nog zo mooi hebben gepland in je werkperiode dat je makkelijk rond komt van het toen voorgespiegelde pensioen wat je zou hebben opgebouwd, maar in de praktijk zal het mij niet verbazen als er nog behoorlijk wat 60+ers peentjes aan het zweten zijn hierdoor.

Een zorgelijke kwestie dus.... Zeker met het bericht nu dat er al voor 6 miljard bezuinigd moet worden ben ik benieuwd wat er nog meer wordt wegbezuinigd... 1 ding is zeker. Een gedeelte zal teruggevonden gaan worden in lastenverzwaring. De vraag is nu alleen...... Hoeveel gaat dat geintje ons kosten...

We zullen het zien!

1 opmerking:

  1. De kop klinkt toch wel positief! Jammer dat de titel positiever is dan de inhoud.

    BeantwoordenVerwijderen