Salarisverhogingen 2020

Na de overname van mijn werkgever vorig jaar werden de contracten 1 op 1 overgenomen (op secundaire arbeidsomstandigheden na) waardoor er geen ruimte was voor onderhandelen over het salaris. Gezien ik net als op mijn blog ook met mijn collega's (die je na een jaar wel leert kennen) vrij open ben over van alles en nog wat, was ik er ook achter gekomen dat mijn salaris nogal "afwijkt" van het salaris van mijn collega's die hetzelfde werk doen. Er was tijd voor actie.

Salarisverhoging Luxe of Zuinig
Vorig jaar nadat bekend was geworden wie mijn nieuwe manager werd en ik enkele keren met hem had gesproken heb ik ook maar eens het onderwerp salarisverhogingen aangesneden en kenbaar gemaakt dat het een twee-weg relatie moet zijn. De overname had zoals jullie weten nogal wat effect op mij. Van reisafstand, tot methode van werken, tot werkzaamheden. Eigenlijk veranderde alles, alsof je opnieuw had gesolliciteerd.

Na een wat mindere aanpassingsperiode heb ik mijn draai gevonden en heb ik met 100% volle kracht vooruit aan de slag gegaan. Dit viel op en werd op prijs gesteld wat tijdens mijn opening over salarisverhoging werd bevestigd door mijn manager. Ik kon hem (door mijn gesprekken met collega's) vertellen dat mijn salaris behoorlijk afweek van mijn directe collega's die hetzelfde werk deden. Eerst werd daar natuurlijk ontwijkend op geantwoord (logisch ook). Maar nadat ik kon vertellen dat meerdere collega's tot 1000 euro bruto! (ja je leest het goed) meer verdiende dan ik, kon hij alleen maar het toegeven (hij weet natuurlijk precies waar iedereen zit ;) ). 

Hij zou ermee aan de slag gaan en nu enkele maanden verder kreeg ik het verlossende woord. Hij kon niet in 1x 1000 euro bruto meer storten, ook al vond hij dat het wel verdiend zou zijn, maar hij kon wel binnen twee jaar het gat zo dicht mogelijk maken binnen de regels die gelden in de organisatie. Ik had persoonlijk gehoopt op 10% verhoging (wat meestal de max is in een organisatie, althans in mijn vorige bedrijf althans). Maar het is uitgekomen op 7% verhoging. Met een garantie dat volgend jaar op zijn minst een zelfde verhoging in het vat zit. Voor dit jaar komt dit bruto op ongeveer 350 euro uit aan verhoging. Volgend jaar zal dit ongeveer gelijk zijn qua verhoging. Wat dus niet 1000 euro bruto goed maakt, maar het begin is er.

Daarnaast meldde hij namelijk ook dat ik in aanmerking kom voor een promotie. En eager als ik ben, vind ik dat bij een promotie ook een salarisverhoging hoort ;-). Met andere woorden, ergens volgend jaar hoop ik het gat dicht te hebben gelopen met mijn collegas en eindelijk "on par" te zijn met salarissen na jaren achter te hebben gelopen. 

Salarisverhoging Partner Luxe of Zuinig
Voor mijn partner was dit jaar een beetje anders dan ze had gehoopt. Ze zou promotie gaan maken wat ook meteen een leuke salarisboost zou zijn, maar (wij vermoeden door het zwangershapsverlof) is deze promotie niet doorgegaan. Ze heeft dus alleen een reguliere salarisverhoging gekregen wat dit jaar op 3% uitkomt. In haar geval is dit ongeveer 150 euro bruto erbij.

Wel is er al met haar gesproken over een andere functie na haar zwangerschapsverlof, wat ook een boost zal geven aan haar salaris. Echter weten we hier niet de details van, zeker nu niet in de crisis. Het is dus maar de vraag of dit jaar gebeuren. We weten hier pas meer over in Juni van dit jaar wanneer ze weer aan het werk gaat en te horen krijgt of ze door gaat met wat ze deed, of dat ze een andere functie krijgt. Spanned!

2020 verhoging en aankomende verlaging
In totaal zijn we dit jaar toch 500 euro bruto eropuit gegaan. Niet slecht! Effectief is dit natuurlijk niet 500 euro gezien we 49,5% inleveren aan belasting houden we hiermee 250 euro netto over per jaar wat toch 3000 euro per jaar is.

Toch zal dit voordeeltje van korte duur zijn, aangezien we ook terug gaan naar 4 dagen werken per week. Dit zal ons ongeveer 2000 euro bruto kosten (ongeveer 1000 euro netto per maand). Hier bovenop gaat dan nog de kinderopvangkosten komen voor 3 dagen waardoor we behoorlijk erop achteruit gaan in maandoverschot. Ik ben benieuwd hoeveel het daadwerkelijk gaat worden met toeslagen e.d. erbij. Ik hou jullie op de hoogte en zal binnenkort ook een update geven van ons huishoudboekje, want dit zal de komende tijd behoorlijk veranderen.

Hebben jullie salarisverhoging gekregen en hoeveel was dat?

Reacties

Audrey zei…
Dus je verdiende bruto al zo'n 5000 euro? Lekker hoor... Al weet ik natuurlijk niet hoe oud je bent en wat voor opleiding je hebt gedaan. Ik werk via een CAO en heb daardoor een dubbele stijging: een trede omhoog, plus 3,3% CAO-verhoging. Ik ben er blij mee :)
Yes, net onder de 5000. Dat is nu ruim boven de 5000 gekomen. Ik ben zelf nu 33 jaar en heb dus niets te klagen. Een CAO kennen we niet in mijn tak van sport.

Maar inderdaad jouw verhoging is ook niet mis! Kan je trots op zijn!
uitklokken zei…
Als het goed is krijg ik volgende maand mijn jaarlijkse loonsverhoging. Ben benieuwd of het klopt, want ze hebben nogal wat omgegooid ons op het werk.
Ik heb zomaar mijn vermoedens dat een heleboel mensen al blij zijn als ze de komende periode iets van inkomen mogen ontvangen. Een salarisverhoging zit er in mijn branche zeker niet bij.
Ik help het je duimen!
Helemaal gelijk! Het zijn onzekere tijden
Unknown zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Populaire posts