Eerste week thuiswerken

Afgelopen week was het zover, ik mocht officieel weer aan de slag na 4 weken thuis vrij te zijn geweest. Anders dan gepland, want in plaats van s’morgens in de file te staan op weg naar je werkplek, hield het nu alleen in om 3 meter op te schuiven naar de keukentafel.

Opstarten
Het geluk was, dat het een korte week zou zijn van slechts 4 dagen door de pasen. Tijdens de 4 weken vakantie was ik stiekem nog wel bezig met mijn werk en daardoor liep ik niet 4 weken achter met e-mail en kon meteen aan de slag. Hierbij dacht ik dat mijn eerste week thuiswerken wel rustig zou zijn omdat ik toch nog een beetje up to speed moest komen.

Hoe verkeerd had ik dat..... 7:15 in de ochtend zat ik al de eerste mailtjes te versturen, en om 08:00 was ik al aan de telefoon. Daar bleef het niet bij, want ik heb alleen maar aan de telefoon gehangen tot 18:30!... Dat was dus mooi niet hoe ik mijn eerste dag had gepland. Woensdag zou het beter verdeeld worden beloofde ik mijzelf, maar toen het woensdag was merkte ik dat het patroon zich ging herhalen. Weer de hele dag in meetings en telefoongesprekken. Daarbovenop kwam ook nog eens extra werk wat was blijven liggen en het werk dat ik had uitbesteed (wat ook niet was uitgevoerd).  Donderdag dan! Dan zou ik beter opletten.
Maar donderdag was wederom weer hetzelfde.... Vrijdag zou het dan toch zeker rustiger worden, want een hoop mensen zijn vrijdag vrij.
Gelukkig was dit wel waar, en dat houdt in dat vrijdag ik eens even weer kon bijwerken en wat “minder” telefoontjes had.

Na zo een week was ik wel ERG moe, want het nadeel is, dat die kleine ook aanwezig is en hoewel moeders natuurlijk ook thuis is, werkt het toch allemaal niet zo lekker als je continue aan de telefoon hangt.

Thuiswerken...
Ik ben normaal fan van een thuiswerk dag, maar dan heb ik ook echt een reden om thuis te zijn, om projectdocumentatie te maken, iets uit te werken of gewoon even bijwerken zonder afleiding. Maar met het thuiswerken als standaard ben ik totaal geen fan van. Ik loop natuurlijk ook achter op mijn collegas die al 4 weken nu gewend zijn om een goede compromis te hebben gevonden tussen prive en werk, maar ik kom er zo invallen waarbij het verschil tussen vrij thuis en werken thuis nog niet echt aanwezig is.
Steker nog, ik heb amper tijd om te lunchen of naar de wc te gaan. Dat moet dus echt even veranderen nog. Momenteel vind ik namelijk thuiswerken dan ook VEEL zwaarder dan op kantoor werken. Wellicht helpt het slaapgebrek ook niet mee, maar ik merk wel dat ik echt het ritje naar kantoor mis.

Volgende week
Als ik mijn agenda zie, ziet het er weer behoorlijk geblokkeerd uit. waar ik ook nog eens normaal werk tussendoor moet doen wat ik dus niet zie gebeuren. Volgende week ga ik beginnen met het proberen te blocken van tijd tussen meetings om even naar de wc/koffie/thee/rust pauze te kunnen hebben. Normaal gesproken heb je dan een loopje door het pand van de ene meeting naar de andere, haal je een kop koffie, praat je even terwijl je wacht dat de ruimte leeg is etc. Dat is er nu niet bij, met een klikje zit je in de ene meeting en zo weer in een andere..... Dat gaan we dus even wijzigen want dit is niet fijn werken zo!

Hoe hebben jullie de balans tussen thuiswerken en prive op orde gekregen?

Reacties

Leonard zei…
Ik heb er geen problemen mee. Om 10 uur ga ik 15 minuten naar beneden voor koffie. Om 12:30 een half uur voor lunch en om 15 uur weer 15 minuten koffie. Door meetings wisselen de tijden wel eens, maar de telefoon laat ik gewoon gaan. Als ik tijd en dorst heb loop ik tussendoor wel eens om wat te drinken te halen. Om 16:30 gaar m’n telefoon uit want dan zit mijn tijd er op. Ik blijf dan meestal tot 17 uur aan het werk.

Ik heb totaal geen moeite met de balans.

Tip! Zorg goed voor jezelf want je collega’s, leidinggevende of klant doet het niet.
Dat is inderdaad waar ik ook heen wil haan regelmaat. Nu nog even vinden.
Ellen1979 zei…
Ik heb een week nodig gehad voor een ritme. Dit is het geworden. Ongeveer 8:05 uur wandel ik minimaal 15 minuten buiten. Om 10:00 ga ik naar buiten zonder telefoon, met koffie. Om 12:30 uur ook zo iets. En 15:00 uur ook. Ik ben op werk ook niet dubbel boekbaaro te splitsen, en tijdens een meeting weglopen gaat prima. Helemaal met airpots in 😉
Succes met zoeken naar jou balans. De andere kant kan jou niet zomaar zien, dus geef je grenzen aan!
Nicole zei…
Op zich geen probleem met thuiswerken, man en ik zaten samen aan de keukentafel. Alleen belt man veel en zit vaak meetings via zoom. Ik werk 25 uur en vond het echt vervelend in de huiskamer (open keuken). We hebben de werkkamer boven in ere hersteld en een bureaustoel gekocht. Veel fijner. Hij heeft het enorm druk, meer opdrachten erbij en kan zich nu goed afsluiten.
Nicole zei…
Ai gevoelige fout zoom moet zijn teams. Zoom is blacklist.
Tja de weglopen tijdens de meeting wordt wat lastiger. We houden van videobellen helaas...
Ja ik zat ook al te denken om naar een andere kamer te verhuizen. Maar moet er nog even over nadenken of ik dat wel wil.
Goedemorgen.,
Ongelooflijk, maar ware God is altijd groot. Na verschillende afwijzingen van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening dankzij deze zeer eerlijke Mr .Sandijs KUPLENS. Voor meer informatie, neem gewoon contact met haar op via e-mail op : sduplens@gmail.com
Het biedt leningen van 3.000€ tot 3.000.000€ aan iedereen in staat om terug te betalen met rente tegen een lage rente van 2% twijfel niet aan dit bericht. Het is een perfecte realiteit. Geef de boodschap door aan je geliefden die in nood zijn.
Moge God je zegenen.

Populaire posts