Beurs omlaag, tijd om in te kopen!

Ik had het al aangekondigd in een eerdere blogpost voor het vullen van de potjes van dit jaar. Maar nu de “beurskrach” er daadwerkelijk is, zat ik te springen om het potje te gaan gebruiken! Een aantal mensen keken mij vreemd aan toen ik zei, dat het tijd was om in te kopen. Maar ik ben nu helemaal in mijn element!

GAK (Gemiddelde aankoop prijs)
Ik beleg op twee platformen, DeGiro in VWRL en Meesman. Nu de beurs zo daalt wil ik graag zelf in controle zijn wanneer ik aankopen doe en dat houdt automatisch in dat ik heb besloten het potje te gaan inzetten via DeGiro.

Maar wanneer stap je nu extra in? Ik hanteer daar een simpel principe voor. Elke aankoop die lager is dan de GAK is een goed moment om in te slaan. Ik heb het meerendeel van mijn beleggingen in januari 2019 gedaan. Hierbij heb ik meer ingelegd bij Meesman dan bij DeGiro. Echter door bovenstaande keuze om nu alleen extra in DeGiro in te leggen, ga ik proberen dit gat te verkleinen.

In januari 2019 kocht ik voor 15.000 euro aan aandelen VWRL a 65,11 euro. Een mooie prijs, want daardoor is mijn gemiddelde aankoopprijs na meer dan een jaar maandelijks bijkopen uitgekomen op 68 euro.

Alles onder de 68 euro is een goede koop kan je dus wel verstaan en ik was al een paar dagen aan het twijfelen gezien hij rond de 68 euro bleef bungelen. Echter na het nieuws van Trump om alle personen uit europa te weren wist ik 100% zeker dat de beurs de volgende klap te verduren zou krijgen en dat de 68 euro snel vergeten was.

Donderdagochtend 10.00
Mijn vermoeden is uitgekomen en de beurs keldert verder naar beneden. Ik besluit aankoop orders in te leggen. Maar op basis van een ladder want ik ben bang dat we nog steeds niet de bodem hebben bereikt.

Ik besluit 5000 euro in te leggen als de prijs onder de 65 euro komt en 5000 euro op het moment dat deze de 60 euro raakt.

Dan heb ik sowieso een lagere prijs dan mijn initiele aankoop VWRL (goed voor de GAK) en heb ik ook toch een beetje te market getimed.

Donderdag 13:00
Bam! De prijs is onder de 65 euro gekomen en mijn order is uitgevoerd.... eerder dan gedacht, maar wat schetst mijn verbazing, hij blijft dalen..... Ik had het dus nog goedkoper kunnen kopen. Ach ja, het blijft een goede koop.

Er staat nu dus nog een order open op 60 euro. En ik ben bang dat ik zo enthousiast aan het worden ben dat ik nog wat meer geld richting VWRL ga schuiven als we ook daaronder gaan komen. Ik zit er klaar voor!

Kortom, koopjestijd!

Hebben jullie al ingeslagen?

Reacties

Geld is tijd zei…
Nu kan je onder de gak aankopen, maar over 10 of 20 neem ik aan dat de beurs structureel hoger staat, dus dan zal dit niet meer lukken
Dat hoop ik wel ja! Des te meer reden om hem nu zo laag mogelijk te hebben voor maximaal profijt over 10 of 20 jaar
Geld is tijd zei…
Het is goed mogelijk dat over een paar maanden de koers van VWRL nooit meer onder de 65-68,- komt. Wil dat zeggen dat je hierna nooit meer gaat inleggen?
Zeker niet. Ik koop maandelijks bij ongeacht de prijs. Dit is alleen een extratje opdat de prijs zo laag is.
Uitklokken zei…
Ik ga niet extra aankopen. Ik ben altijd 100% belegd. Ik heb dus ook geen 15.000 euro om in te leggen... Op de lange termijn komt het wel goed.

Populaire posts