WOZ waarde 2020, meer dan 8% stijging

Inmiddels hebben we de gemeentebelasting aanslag ook binnen gekregen. Traditioneel krijgen we daarbij ook meteen antwoord op de vraag hoe het met de WOZ waarde zit van ons huis. Zelf hield ik rekening met ongeveer 8% stijging, kijkend naar de prijsontwikkeling hier in de buurt. Sowieso niet meer de verhoging zoals we die vorig jaar kende.

Overzicht

Als ik alle jaren dat we hier wonen naar de WOZ waarde kijk hebben we een duidelijke dip en stijging meegemaakt. Waarbij de afgelopen jaren absurde verhogingen hebben plaatsgevonden. Ik heb daarom naast het taxatierapport van de gemeente (die opvallend ook allemaal 10% omhoog zijn gegaan). Ook het woz waarde loket erbij gepakt. Een handige website om iedereen zijn/haar WOZ waarde in te kunnen zien.
Wat hier ook uit opvalt is dat onze gemeente de strategie die ik al jaren zelf zou uitvoeren eindelijk heeft toegepast. Namelijk door IEDEREEN dezelfde verhoging te geven. Met als gevolg dat bezwaar maken natuurlijk een stuk lastiger is, want ja, met wie vergelijk je je dan? Enige hoop is dan nog als er geen indexatie heeft plaatsgevonden in een eerder jaar, waarbij de huizen gelijk getrokken zijn (hint dat was bij ons in 2019)

Met andere woorden, ik ga niet eens een poging wagen om bezwaar te maken, maar laat wel zien dat overheden ook slimmer worden.

De verwachting van dit jaar is dat de huizenprijzen nog met ongeveer 5% gemiddeld stijgen. Afhankelijk natuurlijk van een hoop factoren verwacht ik in 2021 dan ook niet een veel hogere stijging dan dit percentage. Echter is het nog zo ver weg dat we weinig over valt te zeggen.

Hoeveel is jullie WOZ gestegen?

Reacties

Populaire posts