maandag 10 februari 2014

Spaarrentes update februari 2014

Zoals ik reeds in mijn eerdere blog over spaarrentes Oktober 2012 meldde was ik begonnen met het inventariseren van de spaarrentes en wat de trend hiervan is. Helaas kon ik maar accurate data verzamelen vanaf het moment dat ik begon, daar alle gegevens daarvoor enkel in grafieken terug te vinden was en niet meer wat de exacte waardes waren.
Ik heb toen beloofd elke maand hiervan een update te geven, zodat iedereen kan zien of hun rente die ze ontvangen van de bank nog een gemiddelde rente is of een rente waar ze zwaar onder vallen. Dan is het een reden om over te stappen of van spaarrekening te wisselen.

Voortgang
Geen grote update. Het is wederom ietsjes gezakt of stabiel gebleven.

Hoogste en laagste spaarrente normale spaarrekening
Vanaf 1 februari 2014 zijn dit de hoogste en laagste rente op de normale spaarrekening

Hoogste spaarrente: Leaseplanbank = 1.74%
Laagste spaarrente: Triodos Internet = 0,50%

Er heeft wederom een wisseling van de wacht geweest. Dit maal van Moneyou naar LPB. 

Hoogste en laagste spaarrente Deposito 1 jaar

Hoogste Spaarrente: LeaseplanBank = 2,15%
Laagste Spaarrente: ING  = 0,35%

Hier heeft LPB nog wel de beste rente. Toch opvallend!

Gemiddelde spaarrente ontwikkeling

De gemiddelde spaarrente komt op 1 december uit op 1,25%. Hiermee is de rente  licht gedaald met -0,02% ten op zichtte van vorige maand.

Voor de depositorente geldt dat de gemiddelde depositorente op 1,76% uitkomt. Dat is een daling van -0,02% ten op zichtte van januari. 


6 opmerkingen:

 1. Heb zojuist bij Spaarolifantje gelezen en mij ook ingeschreven, dat de consumentenbond bezig is met een collectieve aanvraag voor deposito's voor mensen van 1, 3 en 5 jaar. Lees daar maar eens. Erg interessant. De verwachte rente zal ongeveer 2,65 % bedragen bij 3 jaar vast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grapje zeker? Omdat de consumentenbond het zegt? Werkelijk????
   En je verwacht dat 'een' bank door de knieën gaat voor de consumentbond of had de 'winnaar' dat rentepercentage sowieso al in zijn plan opgenomen?

   Verwijderen
 2. Er is een hele goede site hiervoor die bijna dagelijks wordt bijgehouden: "vanspaarbankveranderen" van het voormalige vrekkenechtpaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mooi stel dat echtpaar. We zitten voor de maandelijkse hypotheek afschrijving op bijna 60% besparing van ons netto inkomen per maand, meer wordt lastig.

   Verwijderen
 3. Op zich niet zo gek dat de banken de spaarrentes zo laag houden, ze willen dat de consumenten geld uit geven en daardoor de economie een zwengel geven. Alleen vergeten de banken dat de consument geen rooie rot cent meer over heeft en dat het van de bedrijven moet komen... En zo worden de mensen die nog wel wat spaargeld hebben min of meer te kakken gezet

  BeantwoordenVerwijderen