dinsdag 2 oktober 2012

Uitgaven September op een rij

De maand september is voorbij en dat betekent weer statistieken!

Laten we het overzicht erbij pakken van onze gezamenlijke rekening.Eten

We zijn na 3 maanden aan de dure kant te zijn geweest weer genormaliseerd, maar zoals ik reeds de vorige keer zei in dit blog, is het gemiddelde budget per maand iets verhoogd van 200 euro naar 225 euro, en met dat in gedachte gaat het de goede kant op! Deze maand en volgende maand extra goed opletten en dan in december waarschijnlijk boven budget zitten, maar goed dat hoort erbij!

Aankopen

We hebben niet het laagste bedrag gehaald, maar het is toch wel de minste uitgaven die we hebben gedaan in de afgelopen maand. Er is weinig wat we maar nodig hadden of wilde kopen. Het is gekomen tot een schamele 29,90. In oktober hebben we ook geen geplande uitgave. Gemiddeld gezien zitten we op 281,89 eens kijken of we dit op dit bedrag kunnen houden.

Rekeningen

Geen verassingen hier, normale uitgaven. We zijn uitgekomen op 285,73. Gemiddeld zitten we nu op 310 euro, dus deze maand was relatief gezien goedkoop.

Auto

Geen uitgaven in September, we hebben zeer weinig gereden en hebben hierdoor niet hoeven te tanken. Volgende maand zijn de uitgaven iets meer doordat we uiteraard moeten tanken en omdat we de verzekering moeten betalen.

Huis

Daar is wel een flinke kostenpost bij gekomen, maar dat komt doordat we de CV ketel moesten afbetalen en dat kost nu eenmaal wat geld. Gelukkig zien we wel al een kostenbesparing, want in de maand september hebben we door deze cv ketel alleen al 12 euro verdiend door niet verspilt gas. In de wintermaanden gaat dat voordeel nog veel meer oplopen.

Conclusie

Het is een best aardige maand geweest, waarbij de cv ketel de echt dure uitgave was. Maar die levert met een aantal jaar weer een hoop geld op.

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat je weer op orde bent! Hier gaat het na de zomervakantie ook langzaam maar zeker weer beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had gehoopt na de zomermaanden en toch relatief dure september maand in oktober minder uitgaven te gaan hebben. Het ziet er helaas naar uit dat de auto groot onderhoud nodig heeft (distributieriem), ach ja... dan maar alvast naar november toeleven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet te geloven, zo weinig als dat jullie uitgeven. Erg knap iedere maand maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een super post! Ik hou alles al bij maar ik heb eigenlijk alleen om de zo veel tijd 'geinventariseerd' en alleen jaren met elkaar vergeleken.
  Ik ga je voorbeeld volgen en maandelijks zo een overzicht maken!
  Bedankt voor de tip!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen