donderdag 4 oktober 2012

Spaarrentes Oktober 2012

Vandaag een special over de spaarrente ontwikkelingen in Oktober. Ik zal maandelijks gaan rapporteren hoe de spaarrente er gemiddeld voorstaat. Daarnaast zal ik een apart stukje wijden aan de depositorente aangezien steeds meer mensen ook daarin geïnteresseerd zijn doordat de rentes op de normale spaarrente in deze tijd zeer laag zijn en ze de zekerheid voor een X aantal jaar over hun rente.

Reden

Daarom ben ik sinds September 2012 gaan bijhouden wat nu een gemiddelde spaarrente is voor een spaarrekening, en voor een depositorekening. En daar ga ik dan weer van bijhouden hoeveel dit per maand omhoog of omlaag gaat. Tevens kan je dit gebruiken om te zien of je aardig goed zit, of toch maar eens moet gaan switchen van aanbieder.

Hoogste en laagste spaarrente normale spaarrekening
Vanaf 1 oktober 2012 zijn dit de hoogste en laagste rente op de normale spaarrekening

Hoogste spaarrente: Westland Utrecht bank = 2.6%
Laagste spaarrente: Triodos = 1,25%

Hoogste en laagste spaarrente Deposito 1 jaar

Hoogste Spaarrente: LeaseplanBank = 3,2%
Laagste Spaarrente: ABN Amro = 1.0%

Gemiddelde spaarrente ontwikkeling

De gemiddelde spaarrente ontwikkeling is gebaseerd op alle grote banken en een aantal kleinere banken zoals LPB, Triodos en Westland Utrecht Bank. We kunnen in onderstaande grafiek zien dat de gemiddelde rentes de afgelopen maand duidelijk naar beneden is gegaan.

Gemiddelde spaarrente Spaarrekening

Gemiddelde spaarrente deposito

Ik zal dit maandelijks gaan bespreken wat de ontwikkelingen zijn. Ook wanneer ik meer gegevens heb kan ik hier meer over gaan zeggen.

8 opmerkingen:

 1. Weet jij eigenlijk of de prognose is dat zo lang de spaarrente daalt, de hypotheekrente ook daalt? Want t één hangt toch met het ander samen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt, maar er wordt ook gewerkt met opslagen van deze rente. En dat is nu net de winstmarge van de banken :) Heel veel lager zullen ze dus niet meer worden.

   Verwijderen
 2. Onze zoon nam onlangs contact op met de kantoorhouder van de bank en volgens die persoon gaan zowel de rentes op de spaarrekening als de hypotheekrentes binnenkort zeker nog dalen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het haalt al lange tijd. De enige opleving was wanneer de banken meer geld achter de hand nodig hadden. Nu de crisis nog niet voorbij is zal het nog wel even duren voordat deze weer eens gaan stijgen.

   Verwijderen
 3. hebben jullie sparen.startpagina.nl al gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou als je bezig bent om te sparen voor je hypotheek, krijg je bij de Regiobank 3% rente (eigenhuisparen)per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thx,goede tip, ik heb meteen ons spaargeld op de Leaseplanbank gezet! We hebben het voorlopig toch niet nodig, maar durf niet langer dan 1 jaar vast te zetten, want de rente staat nu wel erg laag...toch kans dat het gaat stijgen (?)

  BeantwoordenVerwijderen