donderdag 23 augustus 2012

Onze politieke besluiten

Vandaag een wat andere blog dan de voorgaande dagen, maar meer omdat ik alle reacties ook even moet laten bezinken, en het natuurlijk niet elke dag feest is dat ik even mijn situatie op straat ophang :P

Langstudeerboete
Ik las zojuist de uitkomst op nu.nl van het debat over de langstudeerboete. Geen verassing natuurlijk, ze kunnen er niets aan doen. Ik vind het een beetje hypocriet van de politiek om plannen en wijzigingen die ze besloten hebben dan nog maar een keer voor het licht te houden, maar niet met een plan komen om het dan wel te doen.

Trappen kan iedereen tegen het bestand aan, maar oplossingen bedenken lijken wel niet te komen uit de politiek van ons. Ze hebben bijna allemaal dit plan bekeken, besproken en vervolgens geaccordeerd. En dan net voordat het verkiezingen zijn, of dat iets daadwerkelijk doorgaat moet het weer tegen het licht worden gehouden......

Keuzes
Persoonlijk vind ik onze politiek slap, hypocriet en teleurstellend. In plaats van denken aan oplossingen wordt er maar gewezen met de vingers naar alle partijen die de crisis hebben veroorzaakt...... Maar hallo politiek... de crisis is Wereldwijd..... en een nederlandse politieke partij is er verantwoordelijk voor??? Yeah right.... En kabouters bestaan ook zeker....

Verkiezingen
Ik hoor dan ook steeds meer mensen om mij heen zeggen dat ze blanco gaan stemmen. Zo las ik ook in de metro een column waarin gesteld wordt dat de wet veranderd zou moeten worden. Blanco stemmen zouden moeten tellen als lege stoel in de 2de kamer. Wedden dat de 2de kamer dan schrikt als ze zien hoeveel mensen deze verkiezingen blanco stemmen... Ik denk dat al die lege stoelen genoeg zeggen over het falen van de politiek.

Laten we hopen dat ze na de verkiezingen gewoon de afspraken allemaal nakomen en we straks als de crisis voorbij is we niet weer een lastenverzwaring aangekondigd krijgen maar eens goed nieuws.... De staatsschuld ofzo die wordt afgelost en kleiner wordt!

5 opmerkingen:

 1. Lastenverzwaring zal er gaan komen. En het moet wat mij betreft maar bij midden inkomens gehaald worden zoals jij en ik. De zwakkere mogen wat mij betreft een keer ontzien worden. Er is nu door het zgn. Lenteakkoord een begroting gemaakt voor komend jaar, maar er is te weinig visie voor de jaren daarna.

  De politiek is slap, ik hoop dat er een kabinet komt die de rit uitzit. Links of rechtsom maakt mij niet uit. Als ze maar weer eens 4 jaar zitten.

  We zullen zien, hopelijk kan één van de politieke leiders nog wat "hoop" brengen de komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant blogje, ik kan me helemaal vinden in wat jij schrijft.
  Groetjes Dreadlocks

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het spannende tijden en ben heel benieuwd hoe de verkiezingen gaan verlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat van die lege stoelen vind ik wel een goede! Persoonlijk heb ik geen problemen met de langstudeerboete bij een studie. Ik zou hem alleen op 6 jaar zetten ipv 5. 6 jaar studie is bij de organisatie waar ik werk ook de max waarop wij mensen uitnodigen voor een sollicitatie. Ik ken medestudenten die hebben 9 jaar over hun studie gedaan en de verrassing is: ze kunnen nu geen werk vinden. Deze arme zielen hebben in die 9 jaar er nooit bij stil gestaan dat ze gewoon niet goed genoeg zijn. Beter zou nog zijn om aan de voorkant strenger te selecteren.

  Maar los van mijn persoonlijke visie op de boete ik ben benieuwd hoe de verkiezingen gaan verlopen. Ik verwacht een groot aantal stemmen naar SP, PVV en VVD. Daarnaast verwacht ik dus ook dat het volgende kabinet weer de 4 jaar niet volhoudt en dat de stemmen van PVDA drastisch daalt (hebben ze m.i. aan zichzelf te danken) en CDA? bestaan die eigenlijk nog wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die lege stoelen lijken mij ook wel wat! En qua politiek zou ik graag zien dat ze eens bezuinigen, in plaats van lasten verzwaren. Als ik geld te kort kom, dan moet ik ook bezuinigen. Ik kan niet naar mijn baas gaan en roepen dat ik maar meer geld moet hebben, zo werkt het niet. En voor waarop bezuinigd kan worden, heb ik wel wat suggesties: http://lekkerlevenmetminder.blogspot.nl/2012/03/waar-kan-nederland-volgens-jou-op.html

  BeantwoordenVerwijderen