zondag 12 augustus 2012

Gezamenlijke spaarrekening *update*

Weer eens een update op dit blog van onze gezamelijke spaarrekening... Deze keldert namelijk een beetje. Voor het eerst dit jaar moeten we geld eraf halen om iets te kunnen bekostigen, en zullen we aankomende maand wederom geld eraf moeten halen.

De reden is dan vooral... Waarom? Heel simpel We hebben een tv gekocht zoals ik in deze blogpost. Deze was 1000 euro en we hebben deze met onze creditcard aangeslagen. Het fijne daarvan is dat je niet meteen het geld kwijt bent, maar wel er rekening in de volgende maand moet houden! Zo hebben we deze maand niet gespaard a 500 euro, maar ook meteen 500 euro moeten opnemen om dat bedrag te krijgen op onze lopende rekening. In plaats van het bij te leggen via onze eigen rekeningen. We hebben immers niet voor een iets een spaarbuffer! Maar dit is wel altijd iets om in je achterhoofd te houden. Als je krap budgetteert en dus een keer een uitgave doet, hoe lang dit nog doorwerkt. In feite in 2 maanden sparen a 500 euro.... 2 maanden 0 euro bij je spaarrekening om 1 tv.... Dat doet je pas beseffen hoe snel geld door je vingers kan glijden.

Echter wat is er dan volgende maand aan de hand?
We hebben ook besloten de CV ketel te vervangen. Dit vindt 29 augustus plaats en zal ons rond de 2200 euro kosten om deze aan te leggen. Hierbij zit inclusief het maken van een rioleringsaansluiting naar onze zolder. Vandaar dat het wat hoger uitvalt dan normaal.

Dit willen we ook gaan betalen van onze spaarbuffer! Want hij is er immers voor onvoorziene uitgaven of uitgaven ten behoeve van ons huis (Ja een tv zit daar ook bij :P, je kijkt er immers dagelijks naar!) Maar hiervan zullen we dit jaar niet meer te boven komen qua geld op de spaarrekening (geen zorgen het is niet dat we geld moeten lenen opeens!)

Ons doel om 10.000 euro op onze gezamelijke spaarrekening te hebben is dan ook niet meer haalbaar voor het einde van het jaar.... Helaas.... Maar het zei zo. Het doel wordt nu weer terugkomen op 6500 euro op de rekening voor het einde van het jaar! Volgend jaar gaan we het wederom 10.000 proberen te halen!

Verder wens ik iedereen een prettig weekend en tot snel!

5 opmerkingen:

 1. 6.500 is toch ook een heel bedrag en je hebt verder nuttige uitgaven gedaan toch ? Gewoon volgend jaar vol goede moed opnieuw beginnen. Bij mij gaat het nog een tijd duren voor ik zelfs maar 6.500 op mijn spaarrekening heb dus vind ik het al heel knap van jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons ging ook geld van de spaarrekening af. In dit geval voor een nieuw bed. Ons oude bed was weleenswaar nog niet zo oud (pas 3 jaar!!), maar was zo slecht dat we toch een beter bed hebben gekocht. En geloof me, een goed bed is ook een flinke investering. Daardoor halen ook wij helaas de EUR 10.000,- niet dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De nieuwe CV-ketel kost in eerste instantie een hoop geld, maar waarschijnlijk zul je al een deel terugverdienen door zuiniger energieverbruik! Succes met het behalen van je doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met name die cv-ketel lijkt mij een onvermijdelijke aanschaf, dus dat 'telt' niet. En is je spaarbuffer ook niet juist voor dit soort zaken? Ik moet mezelf daar wel eens aan herinneren, dat ik natuurlijk niet alleen maar moet sparen om het sparen, maar om geld te hebben als het nodig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het geld is er voor jou en niet JIJ voor het geld. Vooral als je er een paar weldoordachte uitgaves mee doet.
  En inderdaad volgend jaar is het nieuwe ronde nieuwe kansen en 6500 is nou niet bepaald een klein bedrag.
  Groetjes uit de casa

  BeantwoordenVerwijderen